Home » Administratie » Construirea gardului nou la fosta Școală nr. 8, risc de accidente pentru elevi!

Construirea gardului nou la fosta Școală nr. 8, risc de accidente pentru elevi!

de Răzvan CĂLIN

Mai mulți părinți ai căror copii învață la Școala ”Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad se declară nemulțumiți de modul cu s-a efectuat organizarea de șantier pentru construcția unui nou gard al instituției. De câteva luni, curtea Școlii gimnaziale ”Episcop Iacov Antonovici” (fosta Școală generală nr. 8) din Bârlad s-a transformat într-un veritabil șantier, după ce municipalitatea locală a alocat fonduri pentru construirea unui gard nou de jur împrejurul instituției de învățământ.

garde_scoala8Părinții sunt îngrijorați că lucrările se desfășoară într-o manieră care pune în pericol siguranța copiilor, în sensul că firma executantă – SC ALMA ESTET SRL Bârlad – nu a luat toate măsurile de securitate impuse de legislația în vigoare, așa încât copiii sunt expuși pericolului de accidentare.

”Nu există panouri sau plase de protecție care să asigure siguranța elevilor, dar și a celor care vin în această instituție. Se sudează, sunt fire electrice pe jos, în curte au apărut mormane de moloz, de pământ și fier beton de la gardul vechi, sunt gropi, materiale de construcție împrăștiate etc. Toate astea pot să producă diferite accidente. Oricând poate un copil să alunece sau să se împiedice și să vină cu capul de vreo bucată din asta de moloz sau de fier beton. Dacă, Doamne ferește, un copil se rănește în astfel de condiții, cine va răspunde, cine își va asuma răspunderea?! Nu mi se pare normal. Porțiunea de teren pe care se lucrează ar trebui delimitată. Dar văd că nimeni nu s-a gândit la așa ceva, iar sute de copiii vin și pleacă de la școală zilnic în aceste condiții. Mă mir că nu s-a întâmplat vreo nenorocire până acum!”, și-a arătat îngrijorarea tatăl unuia dintre elevii ce învață în această școală.

Un alt părinte a remarcat că nu există niciun fel de panou de identificare a investiției, pe care, conform legislației în vigoare, trebuie menționate date privind denumirea și adresa obiectivului, beneficiarul investiției, proiectantul, constructorul, termenul de execuție al lucrării, numărul autorizației de construire etc. Tot conform legislației în vigoare, lipsa unui astfel de panou informativ poate fi sancționată cu sistarea imediată a lucrărilor.

Contactat de reporterii Est News, administratorul firmei respective, inginerul Adriana Ursu, a declarat: ”Îmi pare rău dacă am creat aceste nemulțumiri, însă nu aceasta a fost intenția noastră. Oricum, noi am discutat cu conducerea școlii și am decis ca atunci când vin sau pleacă elevii de la școală, accesul să se facă printr-o cale de acces adiacentă. Pentru că există și o a doua poartă de acces în curtea școlii, așa încât elevii au pe unde intra sau ieși de la ore. Noi am avut și niște benzi de avertizare puse de jur împrejurul perimetrului unde lucrăm, dar le-au tot rupt peste noapte, ori de câte ori le puneam. Oamenii noștri au grijă în permanență să nu se întâmple ceva”.

 

About Tehno Redactor

8 comments

  1. Chiar asa, Cine o fi beneficiarul? Eu am auzit ca dupa ce il termina il scot si il duc la Sibiu la una din casele lui Johannis.Pentru ca la scoli nu-i voie sa faci gard de metal pentru ca se pot lovi copiii. Trebuie facut din turta dulce , ca in povesti.

  2. Acesti parinti destepti nu vad zilnic acele masini ale lor care blocheaza orice fel de trecere si posibilitate de acces in institui, ei daca s-ar putea ar intra cu masinile in incinta scolii.Cand se ajunge sa aducem copii la scoala la intre orele 7 si 50 minute si 8 si 10 minute, trecerea de pietoni de la poarta mica dinspre str. Tonitza este blocata de masini, intrarae in alea de parcare dintre scoala si blocuri e de asemenea blocata. Acest lucru nu este pericol de accidente? Acesti asa zisi parinti nu au inteles ca se face un lucru bun, dar cand esti lipsit de „inteligenta” ….. nu ai ce sa faci. Vorba lui Caragiale- unde nema puterinta ce mai chichirez galceava-

    • au fost discutii despre asa ceva si cu primaria si cu scoala. acolo ar trebui un sens unic. din pacate nimeni nu face nimic

      • Reclamagiu profesionist

        Locuitorii din zonă se opun sensului unic. Nimeni NU POATE sa faca nimic pentru ca romanul s-a invatat reclamagiu si daca nu-i convine ceva ,desi este in interesul comunitatii, reclama imediat la presa, la politie , la prefectura,la guvern,la UE,la NATO,la ONU. El nu are alta treaba. Atata stie ,sa reclame. Nu poti sa faci nimic in tara asta pentru ca cineva trebuie sa te reclame.

  3. intrebarea este urmatoarea : de ce s-a mutat gardul cu 0.5 m si spre strada si spre intrarea in parcare ?
    S-a ingustat foarte rau straduta aia , elevii nu mai au spatiu pe trotuar !

    • Raspunsul pentru Cezar i l-a dat Moromete fiului sau cand a fost intrebat de ce a taiat salcamul : „ca sa se mire prostii!”

  4. Legea 50/1990 – privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, a fost modificată pe la sfarsitul anului 2014. In aceasta modificare se elimină obligativitatea de afișa acel panou informativ…

%d blogeri au apreciat: