Home » Administratie » Directoarea Agenției de Protecție a Mediului Vaslui, urmărită penal pentru abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri oficiale

Directoarea Agenției de Protecție a Mediului Vaslui, urmărită penal pentru abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri oficiale

de Marian MOCANU

 Magistrații de la Judecătoria Vaslui au dispus începerea urmăririi penale în cazul directorului Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Vaslui, Mădălina Nistor, acuzată de abuz în serviciu, fals intelectual și fals în înscrisuri oficiale. Mădălina Nistor a fost reclamată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui pentru nerespectarea unor hotărâri judecătorești privind repunerea în funcție a unei angajate care a fost destituită în mod abuziv de Remus Mitrea, fostul director al instituției.
În  2013, Remus Mitrea, a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare pentru mai multe fapte de corupție, inclusiv luare de mită. Acesta solicita sume importante de bani sau închirierea de contracte de prestări servicii cu firmele proprii reprezentanților unor societăți comerciale care solicitau eliberarea de avize de mediu. Printre înregistrările făcute de procurorii DNA apărea și una în care Remus Mitrea discuta cu diverse persoane despre cum va scăpa de o angajată incomodă, Cristina Calancia, care punea prea multe întrebări cu privire la ”învârtelile” directorului.

Mitrea a concediat-o pe angajată, dar aceasta a contestat în instanță decizia abuzivă. Judecătorii Tribunalului Vaslui i-au dat drepte Cristinei Calancia ți a obligat instituția să o reangajeze.

Decizia nu a fost pusă în aplicare de actualul director, Mădălina Nistor, motiv pentru care aceasta a fost reclamată la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui. Procurorii au desfășurat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual și nerespectarea hotărârilor judecătorești, dispunând clasarea cauzei. Fosta angajată a APM Vaslui a contestat soluția, iar magistrații de la Judecătoria Vaslui au înaintat dosarul la Parchet pentru refacerea anchetei.

Dacă va fi găsită vinovată, Mădălina Nistor riscă, în cel mai bun caz, o pedeapsă cu suspendarea executării, însă și pierderea funcției de director a unei a dintre cele mai importante instituții publice.

About Simona Vasile

%d blogeri au apreciat: