Home » Social » Avem nevoie și de culoare la Bârlad

Avem nevoie și de culoare la Bârlad

Obrazul subțire cu cheltuială se ține! Anul acesta, din bugetul Consiliului Local s-au alocat aproximativ 800.000 de lei pentru întreținerea spațiilor verzi și achiziționarea de semințe de plante. La această oră, se lucrează intens în serele primăriei pentru finalizarea obținerii celor 30.000 de fire de panseluțe, răsaduri care vor fi plantate la mijlocul Sera 2lunii viitoare, dacă vremea va permite acest lucru. Panseluțele vor fi plantate în parcul Teatrului „Victor Ion Popa”, în interiorul scuarurilor și în unele zone cu spații verzi de pe domeniul public.

„În paralel cu obținerea de răsaduri de panseluțe, ne ocupăm de lucrările de semănat pentru producerea în seră a răsadurilor de plante anuale. Dorim să obținem 180.000 de fire de astfel de plante pe care le vom planta în luna mai în alte zone decât cele pe care vom planta cele 30.000 de fire de panseluțe multicolore. Orașul va arăta proaspăt și colorat cu specii anuale precum Salvia, Vinca, Tagetes și mai nou Rudbeckia, o plantă rezistentă, adaptabilă la condițiile climaterice ale zonei noastre, dar și foarte frumos colorată”, ne-a declarat Olga Ungureanu, șefa Serviciului Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.

Frumusețea florală a orașului va fi subliniată și de mușcatele căzătoare care vor orna stâlpii și suporții decorativi din Grădina Publică și Parcul Teatrului ”Victor Ion Popa”. Acum se lucrează la sere pentru înmulțirea acestor plante decorative. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: