Home » Technology » Cel mai ieftin smartphone din lume costă 16 lei

Cel mai ieftin smartphone din lume costă 16 lei

de Dan Dobrovolschi

Cu siguranță, soluția pentru a vinde și mai mult nu mai poate veni de la țările dezvoltate, mari consumatoare de tehnologie, ci de la piețele emergente, pe care marile companii insistă tot mai mult. Totul a ajuns la o „tehnologizare cu forța”.

Producătorul indian „Ringing Bells” a lansat cel mai ieftin smartphone din lume: Freedom 251. Este vorba de un dispozitiv care rulează Android Lollipop 5.1, la un preț de numai 4 dolari.

Freedom 251 are tehnologie 3G, un display de 4 inci cu o rezoluție de 960×540 pixeli. Procesorul este un quad-core de 1,3 GHz, memoria RAM este de 1GB, iar capacitatea de stocare este de 8GB. Smartphone-ul este echipat și cu un slot pentru card microSD de până la 32GB.

Este evident că nu ne putem aștepta la o performanță ridicată de la camera foto. Camera principală are 3,2 megapixeli, iar camera de selfie are numai 0,3 megapixeli. Bateria dispozitivului are o capacitate de 1450 mAh.

Cu toate că specificațiile sunt modeste, prețul este unul foarte mic, chiar și pentru asemenea specificații.

Compania a declarat că a primit un sprijin foarte mare din partea guvernului indian, rămâne de văzut care va fi evoluția dispozitivului pe piață, respectiv cum va fi primit de către utilizatori.

Sursa; noobz.ro

About Dan Dobrovolschi