Home » Sport » Doar egal pentru HC Vaslui

Doar egal pentru HC Vaslui

Vecine de clasament, dar despărțite de opt puncte, HC Vaslui și CSM Ploiești s-au întâlnit în etapa a XXI-a a Ligii Naționale de handbal masculin. Vasluienii au reușit doar o remiză, acasă, scor 27 – 27, într-un meci în care victoria era anunțată ca sigură. Un rezultat bun în alte condiții, pentru că erau conduși la pauză cu 15 – 12, dar nu și pentru o echipă care ar fi vrut să atingă play-off-ul. Moldovenii au ratat astfel șansa de a trece de a urca în clasament și ocupă în continuare locul 11, cu 23 de puncte, la egalitate cu Târgu Jiu.

Prima repriză a aparținut ploieștenilor care au controlat partida și au păstrat constant o distanță de câteva goluri. O dublă a lui Dragoș Soare a micșorat ecartul elevilor lui Ion Nicolae și Dragoș Sobrescu, dar aceștia au revenit iar la cârma partidei. Vasluienilor le-a lipsit luciditatea și au pierdut foarte ușor mingi pe faza de atac, lucru de care oaspeții au profitat din plin. Repriza secundă i-a readus în joc pe elevii lui Sandu Iacob, care au reușit să puncteze de 15 ori. Oaspeții și-au păstrat avansul și în partea a doua a meciului pană aproape de final, când Vasluiul a reușit egalarea la 24, în minutul 55. Ultimele hc vaslui-csm ploiesti1minute au fost tensionate cu două cartonașe roșii și chiar eliminarea portarului gazdelor, Tudor Stănescu, pentru simularea unui fault. Scorul final a fost 27-27, într-o partidă în care am consemnat nu mai puțin de 18 eliminări de 2 minute. Un punct care ar putea să conteze totuși mult în play-out, în statistica punctelor obținute în confruntările directe.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Dragoș Soare, cu opt reușite, iar pentru ploieșteni gură de tun a fost Alexandru Farcas, tot cu opt goluri marcate.

Anterior meciului, fanii și sportivii echipei vasluiene sperau să profite de situația tensionată de la CSM Ploiești, care pe 15 februarie a luat măsura penalizării în masă pentru lipsa de rezultate.

“În urma unui referat întocmit de staff-ul tehnic, s-a decis că jucătorii de bază, care au evoluat mai mult în ultimele partide – Răzvan Szopka, Cristian Antonaru, Alexandru Farcaș, Răzvan Farcaș, Emilian Turcu, Cosmin Capotă, Claudiu Dediu și Alexandru Tărîță, plus antrenorii Ion Nicolae și Dragoș Dobrescu – să fie penalizați cu 30% din salariul pe luna februarie, iar cei folosiți mai puțin – Daniel Rotaru, Marius Mihoci, George Stăncioiu, Bogdan Năstase, Narcis Zamfir, Victor Hoinaru, Andrei Hodorogea și Bogdan Botezatu – să fie penalizați cu 10% din salariul pe această lună”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul clubului ploieștean.

Partida de disputată duminică la ora 11.30, a fost arbitrată de Ionuț Velișcă și Cristinel Vlad (ambii din Buzău), iar observator a fost desemnat Viorel Ciucan (București).

În etapa următoare, HC Vaslui întâlnește, în deplasare, HC Minaur Baia Mare, ocupantă locului opt, ultimul care asigură participarea în play-off. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: