Home » Justitie » EdJust la Vaslui, un real succes

EdJust la Vaslui, un real succes

Vineri, 19 februarie, voluntarii EdJust au susținut seminarii de educație juridică în trei instituții de învățământ din județul Vaslui. Astfel, cu sprijinul clubului Rotaract Vaslui, elevii și profesorii din cadrul Liceului „Mihail Kogălniceanu”, Școlii cu clasele I-VIII Văleni și Școlii Speciale „Elisabeta Polihroniade”, au beneficiat de seminare de educație juridică.  Ca rezultantă a impactului social al derulării proiectului în județul Vaslui, coordonatorii au primit deja propuneri de la profesori, studenți ai altor facultăți de drept, dar și juriști, pentru derularea proiectului în diferite orașe ale României. În perioadă ce urmează, EdJust, va merge la Botoșani.

Reprezentanții, Alexandra Prăjica, Mădălina Enea, Anca Gavriluță și avocatul Ioan Mancaș, specializat în drept penal, au tratat cele mai importante infracțiuni cu care se confruntă adolescenții din ziua de azi, reliefând aspecte practice și captând atenția elevilor din cele trei instituții de învățământ.

Primul seminar de educație juridică a fost susținut la Liceul ”Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. Elevilor le-au fost explicate implicațiile unor infracțiuni precum luarea și dare de mită, furtul, tâlhăria, traficul de persoane, consumul de droguri sau violul, explicându-se importanța identificării și omisiunii practicării lor.

În celelalte două instituții de învățământ abordarea a fost de o manieră diferită, beneficiarii fiind de vârste mai mici și chiar cu probleme speciale (cazul școlii ”Elisabeta Polihroniade” din Vaslui). Astfel, celor 80 de elevi, li s-au explicat urmările legale ale unor infracțiuni precum lovirea sau alte violențe, încăierarea, hărțuirea, răzbunarea, falsul în înscrisuri oficiale, amenințarea și legitima apărare.

Proiectul ce-l are ca formator pe judecătorul CSM, Cristi Danileț, este realizat de către Facultatea de Drept din Iași și Asociația Studenților la Drept și are în vedere facilitarea cunoașterii de către elevi a unor cunoștințe generale de drept și realizarea importanței componentei juridice din viața lor”, a declarat Anca Gavriluță, reprezentant EdJust. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: