Home » World » Un tânăr azilant a murit după ce a fost înjunghiat într-un centru pentru refugiați din Bavaria, în urma unei confruntări care a escaladat

Un tânăr azilant a murit după ce a fost înjunghiat într-un centru pentru refugiați din Bavaria, în urma unei confruntări care a escaladat

Un tânăr azilant, în vârstă de 20 de ani, a murit după ce a fost înjunghiat într-un centru pentru refugiați, în landul Bavaria (sud-est), a anunțat poliția germană duminică, relatează DPA în pagina electronică. 

Tânărul a fost atacat de către un alt azilant din centru, în vârstă de 38 de ani, în urma unei confruntări care a escaladat.

Lucrători din cadrul serviciilor de urgență l-au găsit pe tânăr grav rănit în camera sa, într-un cointarner amenajat ca locuință. Tânărul a murit la fața locului duminică.

Presupusul atacator s-a predat autorităților.

Acest incident a avut loc după ce pompieri chemați să intervină la un incendiu în orașul Bautzen, în landul Saxonia (est), au fost împiedicați de o mulțime care aclama incendiul provocat la un hotel dezafectat în care urmau să fie instalați refugiați.

Într-un alt incident, 100 de protestatari au împiedicat migranți să coboare dintr-un autobuz și să intre într-un centru din orașul Clausnitz, situat la sud-vest de Bautzen.

Premierul landului Saxonia Stanislaw Tillich a condamnat incidentele din cele două orașe ca „dezgustătoare și pline de ură”.

Peste 1,1 milioane de solicitanți de azil, care fug din calea unor conflicte și sărăciei din Orientul Mijlociu, Africa și Asia, au sosit anul trecut în Germania.

Reacția publicului a fost în mare măsură pozitivă, însă o presupusă implicare a unor migranți în cazuri de agresiuni sexuale și o teamă de alterarea culturii germane au intensificat resentimentele germanilor în unele zone ale țării, în contextul în care autoritățile locale depun eforturi să facă față afluxului.

Peste 1.000 de imobile destinate refugiaților au fost incendiate, în 2015, în întreaga Germanie.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile