Home » Justitie » Bărbat de 73 de ani, deținea ilegal o armă cu aer comprimat

Bărbat de 73 de ani, deținea ilegal o armă cu aer comprimat

Domiciliile unor persoane bănuite de nerespectarea regimului armelor și munițiilor au fost percheziționate în baza unor mandate emise de Judecătoria Vaslui.

Un bărbat de 73 de ani, din satul Fîstîci, comuna Cozmești, a fost percheziționat de polițiștii de la Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui. Aceștia au găsit în posesia lui o armă neletală, cu aer comprimat, supusă autorizării. Bărbatul mai deținea ilegal patru tuburi cartuș pentru armă de vânătoare și zece capse pirotehnice, dar și 3.760 de țigarete având timbru de accizare din Republica Moldova. Bunurile erau provenite din contrabandă.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul a procurat arma și capsele pirotehnice de la o persoană care le-a achiziționat din Italia, deși nu este deținător legal de arme și nu este autorizat pe linie de materii explozive.

Arma, muniția și țigaretele au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal întocmit pentru săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și munițiilor, nerespectarea regimului materiilor explozive și contrabandă calificată. La acțiune au participat și luptători de la acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

 (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: