Home » Politic » Coșmarul liberalilor bârlădeni a devenit realitate: “Trădătorul” Boroș, numit șeful lor

Coșmarul liberalilor bârlădeni a devenit realitate: “Trădătorul” Boroș, numit șeful lor

de Simona MIHĂILĂ

Veste incredibilă pentru PNL Bârlad: după ce avocatul Dumitru Boroș a fost desemnat, prin decizia Comitetului Județean Executiv Vaslui a PNL, drept candidat pentru funcția de primar al municipiului Bârlad, împotriva voinței lor, acum vor trebui să-l accepte și ca președinte al organizației locale.

Copreședinții Elena Monu și Corneliu Pleșu vor trebui să facă un pas înapoi, în timp ce Boroș devine președinte unic al PNL Bârlad prin efectul unei directive a conducerii centrale a partidului, care îi promovează în poziția de președinți unici pe toți cei desemnați drept candidați.

Situația este cu atât mai frustrantă pentru liberali, cu cât Boroș este privit de majoritatea drept un “trădător” după ce în urmă cu doi ani și-a dat demisia din PNL, în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale. Plecarea lui din partid a lăsat organizația de la Bârlad a PNL fără niciun membru liberal în Consiliul Local.

Elena Monu e hotărâtă: se ia la trântă cu Dan Marian

Lucrurile se complică și mai mult, întrucât copreședintele Elena Monu nu poate accepta pur și simplu decizia de desemnare a lui Boroș drept candidat la primărie, motivată fiind de faptul că membrii comitetului nu au luat în discuție decizia de la Bârlad, aceea de a intra în cursa electorală pe mâna lui Dionisie Lefter.

Ea a declarat, pentru Est News, că a început, deja, să facă demersuri pentru anularea deciziei CJEX și pentru convocarea unei noi ședințe.

elena-monuPe 4 februarie, Comitetul Local Executiv Bârlad s-a întâlnit pentru lua o hotărâre în privința candidatului pentru Primăria Bârlad. Au fost două propuneri: vechiul PNL l-a propus pe Dionisie Lefter, iar membrii din partea fostului PDL, pe Dumitru Boroș. Noi nu am fost de acord, pentru că nu putem trece peste faptul că a trădat partidul. Și-a dat demisia din PNL lăsându-ne într-o situație în care organizația de la Bârlad nu a fost niciodată după Revoluție, adică de a rămâne fără niciun consilier local. Cei de la fostul PDL au părăsit ședința, însă noi am trecut la vot. S-a votat prin vot secret, cu buletine de vot, respectânddan marian procedurile. Ca să aflăm că, la ședința CJEX a fost ignorată total voința noastră, nefiind supusă la vot, așa cum prevede regulamentul. A fost supusă la vot doar propunerea lui Dan Marian, președintele organizației județene”, a declarat, pentru Est News, Elena Monu.

Copreședintele PNL Bârlad a spus că va aduce la cunoștința conducerii centrale situația din județul Vaslui și nu se va lăsa până când nu va fi convocată o nouă ședință a CJEX în care să fie respectate toate regulile.

Dan Marian, președintele unic al organizației județene a PNL, susține că lucrurile nu au stat în acest fel: “Eu înțeleg mâhnirea doamnei Monu, însă cred că se află într-o mică eroare. În ședința CJEX nu a fost nimeni din partea vechiului PNL care să propună supunerea la vot a deciziei de la Bârlad. Indiferent de micile tensiuni existente în acest moment, sunt convins că, în esență, toți ne dorim același lucru, anume câștigarea alegerilor la Bârlad. Eu am încredere în înțelepciunea doamnei profesoare, pe care o respect foarte mult și a cărei importanță în istoria de după ’90 a PNL este de netăgăduit. De asemenea, sunt sigur că și colegii de la Bârlad vor realiza ca cel mai important nu este să ne atacăm între noi, ci să ne unim forțele pentru a învinge PSD”.

About Tehno Redactor

6 comments

  1. Nu stiu daca va ajunge primar, dar cred ca Boros va lua mai multe voturi decat le-ar lua Lefter. Deci daca vor sa fie pragmatici, liberalii vor trebui sa mearga pe mana lui Boros. Actuala presedinta, batrana pensionara, e o profesoara ce nu poate fi acuzata de pragmatism.

  2. Daca E VORBA D E-DAN MARIAN ,barladenii trebuie sa fuga el a vandut si distrus:vigotex,abrom si fepa.
    Nu trebuie lasat sa calce prin orasul BARLAD,pe unde trece distruge,
    Sa stea cu haiducii lui la -HUSI.

  3. stiucanuvetipublica

    Boros a fost nevoit sa si dea demisia datorita mojicului de ciurariu cu suportul celei care critica. Dna Monu in ultimii 10 ani nu a facut altceva decat sa serveasca interesele PSD ului. Nu a participat la nici o campanie electorala sau cand aparea pe post batea campii cu istoricalele ei lipsite de sens. Are o varsta si ar trebui sa se retraga. as intreba-o cine reprezinta in acest moment PNl ul la Barlad. Prin actiunea ei nu face decat sa submineze actiunile PNL ului in lupta politica cu PSD ul. Pe cine vrea primar ? pe Lefter care are in sondaje 2% hai lasa ne dna monu si stai incontinuare cu dl Solomon asa cum ai facut tot timpul….

  4. Avocatul Dumitru Boros este cea mai buna alegere pentru a da jos pata rosie de pe Barlad!

  5. Desemnarea lui Boros pentru a candida la primaria Barladului este varianta PNL cea mai buna in sensul ca este cea mai apropiata de a obtine un rezultat bun! Cei din PNL care nu sunt de acord cu aceasta varianta trebuie sa fie constienti ca este singurul om care are sanse sa castige primaria. Obiectivul intregului PNL trebuie sa fie castigarea alegerilor locale! Sa mai lase jocurile doamna Monu si ai ei si sa lupte ca o echipa, nu sa distruga!

  6. Dan Zeciuiala este un mincinos ! Monu are dreptate !