Home » Sport » Mihaela Petrea, la trialul de selecție pentru Campionatul Balcanic de Cros

Mihaela Petrea, la trialul de selecție pentru Campionatul Balcanic de Cros

Atleta bârlădeană Mihaela Petrea va concura la sfârșitul acestei săptămâni la trialul de selecție pentru Campionatul Balcanic de Cros care va avea loc la Ciuprja, în Serbia. Sportiva, care se antrenează la Clubul Sportiv Școlar din Bârlad, va alerga 8.000 de metri, iar dacă va obține un timp bun va fi inclusă de Federația Română de Atletism în lot.

Sportiva s-ar fi putut califica pentru Campionatul Balcanic de Sală, din 27 februarie, de la Istanbul, dacă obținea o prestație mai bună în cadrul etapei finale a Campionatului Național de Atletism. Sportiva, antrenată de Lucian Bolgar, a ratat la distanță de câteva sutimi aurul la proba de 1.500 seniori.

petrea_mihaelaRezultatele obținute și în mod special îmbunătățirea timpilor nu lasă loc de dubii în ce privește participarea sportivei la competiția internațională.

Antrenorul Mihaelei are încredere că vineri poate obține unul din cei mai buni patru timpi, pentru a fi inclusă în lot. „Nu îmi fac probleme să nu prindă echipa. Mi-ar plăcea să câștige tineretul, să fie lider. Dar vom vedea ce se va întâmpla pentru că de la sală, de la distanțe de 1.500 de metri, 3.000 facem trecerea la 8.000. Traseul de cros este și total diferit și putem întâlni concurenți care s-au pregătit special pentru această suprafață și să fie mai bine adaptați traseului. Noi am pregătit în mod special sala, dar putem să alergăm și crosul fără probleme”, ne-a declarat Lucian Bolgar, antrenor la CSS Bârlad.

Mihaela Petrea este dublă campionă națională de atletism la tineret după ce a câștigat în etapa finală a Campionatului Național, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, probele de 1.500 și 3.000 de metri. (George PROCA)

About Tehno Redactor