Home » Justitie » Oglinda unei mașini a provocat o fractură de gleznă

Oglinda unei mașini a provocat o fractură de gleznă

În județul Vaslui, pietonii au fost cauza a 12 accidente de circulație, de la începutul acestui an. Abaterile comise de aceștia au avut și consecințe grave, două persoane decedate. Alte cinci au fost rănite grav și cinci au fost rănite ușor.

Ultimul accident a avut loc ieri. Daniel A, în vârstă de 37 de ani, din comuna Costești conducea luni, 22 februarie, un autoturism pe D.N 12 D. Pe raza localității Mărășeni, acesta a accidentat cu oglinda laterală stânga o femeie, în vârstă de 67 de ani. Aceasta a fost transportată la Spitalul Județean de Urgență Vaslui unde a fost diagnosticată cu „fractură gleznă”. Pietonul, domiciliat în comuna Ștefan cel Mare, se deplasa neregulamentar pe partea carosabilă. Polițiștii i-au întocmit totuși bărbatului dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă urmare a unui accident de circulație.

Astfel de accidente pot fi prevenite dacă pietonii traversează numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă. Nu prin fața sau spatele autovehiculelor oprite. La orice traversare, pietonul trebuie să se oprească în afara părții carosabile, să se asigure din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou! Trebuie de asemenea să aprecieze corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și să ia în calcul că atunci când traversează o stradă cu mai multe benzi pe sens sau când se află într-o zonă cu regim de viteză ridicat, prudența trebuie sporită.

Traversarea se face perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt, ce reduce timpul de expunere la pericol! Șoferilor trebuie să li se dea timp suficient pentru a opri înainte că pietonul să se angajeze în traversare!

Când traversați prin alt loc decât trecerile marcate, autovehiculele au prioritate, este responsabilitatea dumneavoastră să vă asigurați. Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri pentru că sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați să fiți atenți la cum traversați în preajma copiilor, pentru că aceștia imită comportamentul rutier al adulților. Evitați să circulați pe partea carosabilă! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în fată! Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și fiți prudenți pe vreme rea sau întuneric! Pentru a fi vizibili, purtați haine de culori deschise și elemente reflectorizante! (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: