Home » National » Adrian Severin, condamnat la 3 ani si 3 luni de închisoare cu executare, în primă instanță: Hotărârea este monstroasă în raport cu nevinovăția mea.Voi face apel

Adrian Severin, condamnat la 3 ani si 3 luni de închisoare cu executare, în primă instanță: Hotărârea este monstroasă în raport cu nevinovăția mea.Voi face apel

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis condamnarea, în primă instanță, la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare în cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mită și trafic de influență. 

Adrian Severin a calificat decizia instanței drept o hotărâre „monstroasă” nu doar în raport cu „nevinovăția” sa, dar și în raport cu așteptările față de magistrați, precizând că va face apel.

Severin spune, pe pagina sa de Facebook, că a aflat din presă că ÎCCJ a decis, în primă instanță, condamnarea sa în scandalul „Sunday Times” și, deși precizează că nu cunoaște argumentele care au stat la baza sentinței, critică hotărârea magistraților.

„Consider că hotărârea este monstroasă nu doar în raport cu nevinovăția mea dovedită și pe care o susțin cu tărie în continuare dar și în raport cu ceea ce este de așteptat ca niște judecători români să facă pentru a nu pune pe umerii României povara unei rușini nemeritate. Aceasta este o nouă pată pe roba magistraturii noastre. Ceea ce a început printr-o farsă jurnalistică pare a se încheia printr-o farsă judiciară. Voi face apel și voi lupta până la capăt. Nimeni nu trebuie să conteze pe lașitatea mea”, scrie Severin pe Facebook.

Fostul europarlamentar a fost condamnat la 3 ani și 3 luni de închisoare cu executare, după ce la ultimul termen procurorii au solicitat condamnare cu închisoare pentru Adrian Severin.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție susțin că în perioada decembrie 2010 – martie 2011, europarlamentarul Adrian Severin a acceptat promisiunea a două persoane de a-i plăti 100.000 de euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Potrivit anchetatorilor, în schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat să voteze împotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele două persoane pretindeau că o susțin, acestea fiind în realitate reporteri de la „Sunday Times”. La cei 100.000 de euro se adăuga și suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte care ar fi fost efectuate de Severin în legislativul european, în legătură cu depunerea de amendamente.

Sursa: mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: