Home » Sport » AJF Vaslui a stabilit calendarul sportiv pentru returul competițiilor de fotbal

AJF Vaslui a stabilit calendarul sportiv pentru returul competițiilor de fotbal

Luni, 22 februarie, a avut loc ședința de birou executiv la Asociația Județeană de Fotbal Vaslui. Astfel de întâlniri au loc la AJF lunar sau în cazuri deosebite. S-a stabilit în urma acestei întâlniri calendarul evenimentelor sportive din competițiile organizate în sezonul 2015-2016.

În liga a IV-a se reia campionatul pe 6 martie, iar sezonul regulat se va încheia pe 17 aprilie. Primele patru echipe se califica în faza de play-off, care începe pe 24 aprilie și se va termina pe 29 mai. În weekend-ul săptămânii Paștelui, de 1 mai, se va juca fie sâmbătă, pe 30, fie în următoarea zi de luni, pe 2 mai. Va urma un weekend gol pentru că pe 5 iunie sunt alegeri, iar pe 12 și 19 iunie se vor juca semifinalele și finala Cupei României.

bogdan gheorghita1„Vom cere și părerea Adunării Generale în legătura cu dorința noastră de a se juca semifinalele la Huși, în cuplaj, iar finala de pe 19 iunie să fie disputată la Bârlad. Pentru că încercăm să promovăm sportul la nivelul întregului județ și nu doar la nivelul municipiului Vaslui. Este o posibilitate să fie probleme la organizarea Cupei doar dacă o echipă câștigătoare a campionatului județean va fi calificată și în finala Cupei, pentru că barajul pentru promovarea în Liga a III-a se va disputa pe 18 și 25. În această situație vom decala sau devansa termenul”, ne-a declarat Bogdan Gheorghiță, președintele AJF Vaslui.

Adunarea Generală se va ține pe 19 martie la Vaslui, de la ora 14.00. Cel mai probabil va avea loc la Centrul de Afaceri. Pe lângă chestiunile uzuale se va adopta și noul statut elaborat de Comisia FRF AJF-uri. Dacă nu apar situații excepționale la nivelul ligii a IV-a nu va fi nici o etapă intermediară, se va juca doar sâmbăta sau duminica în funcție de preferințele echipelor.

Liga a V-a începe pe 13 martie, pentru că în perioada 5-6 martie AJF Vaslui încearcă organizarea a patru turnee amicale. Săptămâna aceasta se va stabili unde și în ce condiții se vor desfășura. În turneul regulat mai sunt zece etape, ultima pe 15 mai. În săptămâna Paștelui, din nou se va juca sâmbătă sau luni. Se vor juca meciuri eliminatorii tur – retur în semifinale cu șase echipe. Turul va fi pe 22 mai, iar returul o săptămână mai târziu pe 29. Finala în trei, tur – retur se va juca între 12 iunie până și 17 iulie. Primele două echipe se califică în Liga a IV-a.

Campionatele de Juniori C, D și E încep pe 26 martie. La E, unde mai sunt de disputat cinci etape, campionatul va lua sfârșit pe 24 aprilie. Iar în cazul campionatelor C și D, unde mai sunt de jucat câte șapte etape, pe 15 mai. Dacă vor fi situații excepționale ziua stabilită pentru etape intermediare este joi. (George PROCA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: