Home » Business » Bursa de la Londra, posibila fuziune cu cea de la Frankfurt. Viitorul gigant bursier european ar putea concura cu rivalii din SUA si Asia

Bursa de la Londra, posibila fuziune cu cea de la Frankfurt. Viitorul gigant bursier european ar putea concura cu rivalii din SUA si Asia

Actiunile operatorului Bursei de la Londra au inregistrat marti o crestere de 18,7%, cel mai mare avans intr-o singura zi dupa noiembrie 2008, dupa ce LSE a confirmat ca poarta discutii legate de o posibila fuziune cu Deutsche Boerse, informeaza Reuters.

„In urma recentelor evolutii ale pretului actiunilor LSE, boardul London Stock Exchange si echipa manageriala de la Deutsche Boerse confirma ca au demarat discutii detaliate cu privire la o posibila fuziune intre egali a celor doua compani”, a informat LSE.

Posibila fuziune ar urma sa fie structurata sub forma unei combinatii schimb de actiuni la o noua companie holding.

Actionarii Deutsche Boerse ar urma sa detina 54,4% din actiunile noii companii, in timp ce actionarii LSE vor controla restul de 45,6%.

O eventuala fuziune a Deutsche Boerse cu London Stock Exchange ar da nastere unui mare operator bursier european, capabil sa concureze cu rivalii din SUA si Asia.

Deutsche Boerse a mai facut o incercare, nereusita, de a prelua London Stock Exchange la finele lui 2004.

Noul director general de la Deutsche Boerse, Carsten Kengeter, a anuntat insa ca este deschisa la mari achizitii in conformitate cu strategia sa de a stimula cresterea si veniturile.

Sursa: incont.stirileprotv.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: