Home » Social » Patru frați cu vârste între 2 și 9 ani, preluați de Protecția Copilului, după ce au fost găsiți abandonați și înfometați

Patru frați cu vârste între 2 și 9 ani, preluați de Protecția Copilului, după ce au fost găsiți abandonați și înfometați

Patru frați cu vârste cuprinse între doi și nouă ani, din Huși, au fost preluați în regim de urgență din familie, marți, de Protecția Copilului și cu executorul judecătoresc, după ce au fost găsiți flămânzi și abandonați de către părinți într-o cameră neîncălzită și îmbrăcați doar în tricouri.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui a intervenit în regim de urgență, în baza unei ordonanțe președințiale, într-o familie din municipiul Huși, după ce, în urma unei anchete, s-a constatat că patru frați cu vârste cuprinse între doi și nouă ani sunt neglijați sever. Potrivit reprezentanților instituției, copiii au fost găsiți, în momentul vizitei inopinate la domiciliu, singuri și îmbrăcați doar în tricouri, în ciuda faptului că locuința nu era încălzită. În plus, cei patru frați erau flămânzi și murdari, fiindu-le pusă sănătatea în pericol.

Ancheta noastră s-a făcut în urma sesizării făcută de către Poliția Huși, fiind o situație de risc major, pe fondul neglijenței parentale. Pe lângă faptul că erau lăsați frecvent nesupravegheați în singura cameră a unei locuințe neracordate la energie electrică, minorii asistau la conflictele dintre părinți, care adesea recurgeau la violență domestică”, a declarat responsabilul mass-media al DGASPC Vaslui, Ela Popa.

Familia cu cei patru copii din Huși se afla de doi ani în monitorizarea autorităților locale. Mai mult decât atât, părinții au fost sprijiniți financiar de către o fundație tocmai pentru a li se asigura copiilor condiții decente de trai.

Odată cu preluarea lor de către autorități, cei patru frați au fost dați în plasament la asistenți maternali profesioniști. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: