Home » Invatamant » Școala ”Iorgu Radu” Bârlad își redeschide porțile la 1 septembrie!

Școala ”Iorgu Radu” Bârlad își redeschide porțile la 1 septembrie!

de Răzvan CĂLIN

Până atunci, instituția trebuie să se pună la punct cu noile cerințe privind obținerea avizelor ISU și cele sanitare.

Școala gimnazială ”Iorgu Radu” din Bârlad (fosta Școală generală nr. 1) își va redeschide porțile abia odată cu începerea noului an școlar, deși mulți se așteptau ca acest lucru să fie posibil imediat după vacanța de iarnă. Amânarea a fost cauzată de obținerea avizelor ISU și cele sanitare, documente pentru obținerea cărora clădirea trebuie să îndeplinească anumite condiții.

”Proiectul de reabilitare și modernizare a școlii noastre a fost făcut în 2007. Problema este că de atunci și până în prezent legislația privind normele ISU s-a modificat simțitor. Acum, normele acestea sunt mult mai drastice. Spre exemplu, trebuie să amplasăm o rețea de hidranți, sisteme de avertizare în caz de incendiu, sisteme de eliminarea rapidă a fumului și multe amănunte de acest gen. Sunt o serie întreagă de mici lucrări, dar esențiale, fără de care cei de la ISU nu ne eliberează autorizația de funcționare. Apoi, trebuie să obținem și autorizația sanitară, iarăși un document fără de care nu ni se mai permite să reluăm activitatea în noul local. Oricum, toate aceste mici probleme vor fi rezolvate în timp optim, astfel încât cu 1 septembrie 2016 să ne putem relua activitatea în localul proaspăt reconsolidat și modernizat”, ne-a declarat Ion Onuț, directorul Școlii ”Iorgu Radu”.

Operațiunile de reconsolidare și modernizare a a acestei instituții de învățământ bârlădene au costat 8,8 milioane lei, sumă din care 6,6 milioane lei au reprezentat finanțare din fonduri europene, diferența fiind asigurată de Ministerul Educației și Cercetării și municipalitatea bârlădeană.

About Razvan Calin

2 comments

  1. adica acum e inchisa sau ce?

%d blogeri au apreciat: