Home » Sanatate » Spitalul Vaslui a dat în judecată CJAS pentru neplata unor servicii medicale de peste 11 milioane lei

Spitalul Vaslui a dat în judecată CJAS pentru neplata unor servicii medicale de peste 11 milioane lei

Spitalul Județean de Urgență Vaslui a dat în judecată Casa de Asigurări de Sănătate pentru neplata unor servicii medicale făcute de unitatea spitalicească timp de doi ani, suma totală pe care încearcă să o recupereze în instanță depășind 11 milioane de lei.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui a fost acționată în instanță de către conducerea Spitalului Județean de Urgență (SJU) Vaslui din cauza unor neplăți pe care instituția care gestionează fondurile din sănătate nu le-a făcut în anii din urmă. Concret, SJU Vaslui solicită decontarea a 11,3 milioane de lei, reprezentând contravaloarea unor servicii medicale efectuate de unitatea medicală în 2013 și 2014.

Reprezentanții CJAS Vaslui susțin că plata acelei sume nu se justifică întrucât reprezintă servicii efectuate de spital peste valoarea de contract asumată de comun acord de către cele două instituții. „În legislația cu privire la decontarea cheltuielilor pentru serviciile medicale specifică foarte clar că depășirea acestora peste valoarea de contract se face pe răspunderea spitalelor. Este primul an când un spital ne dă în judecată pe această problemă. Același lucru ar putea să facă și spitalele din Bârlad sau Huși, pentru că și acolo sunt cheltuieli peste valoarea de contract, dar, probabil, știu că nu au câștig de cauză”, a declarat directorul CJAS Vaslui, Maria Vlasici.

Acțiunea în instanță a spitalului din Vaslui a fost făcută la recomandarea Ministerului Sănătății, în urma unui control desfășurat la unitatea spitalicească vasluiană pe parcursul anului trecut. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: