Home » Invatamant » Un licean din Vaslui a leșinat la ora de religie, în timp ce profesorul le prezenta un film despre avorturi

Un licean din Vaslui a leșinat la ora de religie, în timp ce profesorul le prezenta un film despre avorturi

Un elev de 17 ani, de la un Liceul ”Anghel Rugină” din Vaslui, a ajuns cu ambulanța la spital, miercuri, după ce a leșinat la ora de religie, în timp ce profesorul le prezenta un film despre avorturi. Conducerea unității  a declanșat o anchetă în acest caz în care cadrul didactic riscă o sancțiune pe motiv că nu a avut acordul părinților.

liceul-anghel-ruginaConducerea Liceului „Emil Racoviță” Vaslui a declanșat o anchetă internă în cazul unui adolescent de 17 ani, elev în clasa a XI-a, care, în cursul zilei de miercuri, a ajuns cu ambulanța la spital, după ce a leșinat în timpul orei de religie. În fapt, susțin reprezentanții unității de învățământ vasluiene, elevului i s-a făcut rău în timp ce urmărea un film despre avorturi, prezentat de profesor în sala de curs cu ajutorul unui videoproiector. Ulterior, cadrul didactic a sunat la numărul de urgență 112, iar o ambulanță l-a preluat pe adolescent și la transportat la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Am declanșat o anchetă internă să vedem în ce circumstanțe a avut loc evenimentul. Problema este că la astfel de filmulețe este recomandat și acordul părinților, având în vedere că nu toți elevii din clasa unde a fost difuzat acel documentar au împlinită vârsta de 18 ani, cum este și cazul elevului cu probleme medicale. Comisia de disciplină va sta de vorbă și cu părințiilor elevilor din acea clasă și, în urma cercetărilor, se va stabili dacă va fi aplicată vreo sancțiune profesorului respectiv”, a declarat directorul Liceului „Emil Racoviță” Vaslui, Daniel Hulubei.

Profesorul de religie care a prezentat acel film despre avorturi susține că documentarul se încadra în programa școlară, lecția intitulându-se „Familia creștină”.

Acest documentar, o producție americană, este unul foarte educativ și l-am prezentat tocmai ca elevii să perceapă păcatul avortului. Eu nu cred că imaginile vizionate să aibă vreo legătură cu probleme de sănătate ale elevului, în condițiile în care erau prezentate doar mulaje, filmate într-un laborator, cu stadiile de evoluție ale fetusului. Astfel de imagini apar și în cărțile de anatomie, așa că, din punctul meu de vedere, nu văd cu ce am greșit”, a afirmat profesorul Gabriel Vrânceanu.

ISJ_placintaPe lângă ancheta internă a școlii, Inspectoratul Școlar Județean Vaslui va trimite inspectorul de specialitate la liceu pentru a analiza cazul și a stabili dacă elevul a leșinat sau nu pe fondul unei stări emoționale.

”Am trimis la liceu un reprezentant al inspectoratului pentru a verifica ce s-a întâmplat. Mai multe vom ști la finalul anchetei ce va fi derulată de inspectorul de religie, atunci vom afla dacă imaginile au fost chiar așa de dure, sau elevul a fost prea sensibil. Nu știu exact când va începe ancheta, pentru că doamna inspector de religie este ocupată până luni”, a declarat, pentru Est News, inspectorul-șef Gabriela Plăcintă.
Documentarul medical despre chiuretaj, supus vizionării de profesorul Gabriel Vrânceanu, în timpul orei de religie, se numește ”Strigătul mut”. (Ionuț PREDA, Simona MIHĂILĂ)

About Mihai Vasile

One comment

  1. La liceul Murgeni un elev de clasa a VII.a a fost dus de urgenta la spital în coma alcoolica. !Școala vasluiană încotro?

%d blogeri au apreciat: