Home » Sport » Ce se va alege de Atletico Vaslui?

Ce se va alege de Atletico Vaslui?

Echipa de fotbal Atletico Vaslui, singura reprezentantă a județului în Liga a III-a, are ca obiectiv simpla prezentare în returul campionatului, ce o să înceapă pe 5 martie.

Atunci oficialii echipei vor trage linie și vor vedea care sunt jucătorii care au rămas și cum ar putea completa lotul. Deși ocupă ultimul loc în Liga a III-a, cu cinci puncte, echipa nu va retrograda datorită retragerii altor echipe din competiție. Lotul echipei a suferit transformări în ultima perioadă, iar în prezent este format din 12 jucători. Doi jucători au plecat la alte echipe, Sebastian Țârțârău la Bucovina Pojorâta și Matei Iordache la Știința Miroslava, în timp ce Petre Sârbu a luat calea străinătății.

Directorul sportiv al echipei, Costinel Botez, a înregimentat doi jucători noi, un atacant și un mijlocaș, ambii veniți de la FC Gârceni. Tiberiu Bucur are 31 de ani și este unul dintre cei mai buni atacanți din campionatul județean. A mai jucat în eșalonul trei la echipa a doua a FC Vaslui. Ciprian Petruț are 33 de ani și evoluează pe postul de mijlocaș. Este produsul Liceului cu Program Sportiv Vaslui și a mai jucat în Liga a III-a pentru Victoria Muntenii de Jos.

“În ce privește jucătorii plecați și cei care ni s-au alăturat este vorba de posturi diferite. Cei care au venit au o experiență mai mare, cei care au plecat erau de perspectivă și chiar ne pare rău că au plecat”, ne-a declarat Costinel Botez.

Luni, lotul antrenat de Gabriel Crăciun a efectuat primul antrenament. O pregătire temeinică ar putea avea loc în vară, până atunci sportivii fiind nevoiți sa se antreneze pe unde apucă, în parc, prin jurul Sălii Sporturilor, ori prin spatele Teatrului de vară.

Costinel Botez

Costinel Botez

„Am început antrenamentele, deocamdată le desfășurăm suficient cât măcar să putem sta în ghete la primele etape. Sperăm că o să găsim și banii necesari să participăm la competiție, pentru că problema cea mai dureroasă dincolo de lipsa jucătorilor sunt banii. Competiția este foarte scumpă, un joc acasă costă 5.000 de lei. Dacă la anul competiția va fi atractivă și lumea se va uita altfel, dar dacă va cădea în derizoriu ca anul acesta va fi în continuare dezinteres din partea finanțatorilor și a publicului. Sperăm să ne ajute faptul că vom avea nume mai sonore în Liga a III-a. Oțelul Galați și Ceahlăul Piatra Neamț nu au șanse de salvare în actualul sistem competițional, dacă rămâne o serie în Liga a II-a. Lucrurile se pot schimba totuși pentru că nu există predictibilitate în ultimul timp, regulamentele se schimbă peste noapte”, a concluzionat directorul sportiv al Atletico Vaslui.

În primul meci al returului fotbaliștii de la Atletico Vaslui fac deplasarea pe terenul formației Bucovina Rădăuți. În tur, vasluienii au obținut împotriva lor singura victorie din campionat, scor 1-0. Au mai înregistrat până acum două egaluri și zece înfrângeri. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: