Home » National » Copilul din Argeș, transportat la spitalul “Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic, fusese consultat în mai multe spitale din Capitală. Ministrul Sănătății cere DEMISIA conducerii Spitalului din Pitești

Copilul din Argeș, transportat la spitalul “Marie Curie” cu sindrom hemolitic uremic, fusese consultat în mai multe spitale din Capitală. Ministrul Sănătății cere DEMISIA conducerii Spitalului din Pitești

Un copil în vârstă de un an și patru luni din orașul Mioveni (Argeș) cu probleme digestive care a fost ajuns miercuri după-masă la spitalul “Marie Curie” din Capitală fusese consultat, înainte de internare, în mai multe spitale din Capitală, primind doar tratamente simptomatice în ambulator. Micuțul a fost diagnosticat cu sindrom hemolitic uremic și este în stare gravă. 

UPDATE: Ministrul Sănătății cere demisia  conducerii Spitalului din Pitești 

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș Cadariu,  a mers, miercuri seara, la spitalul “Marie Curie” pentru a vedea copilul de un an și patru luni, transferat astăzi în Capitală, a cărui stare s-a deteriorat, declarând la plecare că se impune demisia conducerii Spitalului din Pitești.

„Este vorba despre un copil de un an și patru luni, foarte bine dezvoltat fizic, care a prezentat primele simptome în 13 februarie și a fost văzut în mai multe servicii private și de stat. Nu a prezenta simptome tipice problemelor pe care le urmărim cu atenție și nici analizele care i s-au efectuat nu au relevat prezența infecției cu E coli. Situația s-a alterat în cursul serii de ieri, 23 februarie, iar astăzi a fost transferat la Marie Curie. Din analizele făcute, testele rapide au relevat prezența E coli producătoare de toxine, deci cea care știm că produce aceste sindrom. În acest moment copilul este pregătit pentru a face dializă peritoneală. Nu s-a pus problema de sindrom hemolitic-uremic până în cursul zilei de astăzi. Nici analizele nu au relevat așa ceva, astăzi da. Starea era cu totul alta ieri și astăzi a fost transferat de la Pitești. În acest moment copilului i se montează cateterul pentru dializă peritoneală. Va fi dializat la Terapie intensivă. Starea lui este stabilă în acest moment”, a declarat ministrul Sănătății, pentru Digi24

El s-a declarat foarte nemulțumit de faptul, că deși a precizat ca astfel de cazuri să fie raportate direct Direcției Sanitare, conducerea Spitalului de copii din Pitești nu a făcut acest lucru.

„Sunt foarte, foarte nemulțumit. Am instituit o anchetă internă și am rechemat șeful Corpului de control de la Timișoara pentru a relua întreg cazul. Nu spun că am identificat în acest lanț, personal, probleme. Sigur, acest lucru va fi stabilit de ancheta internă și INSP-ul este în alertă. Am constatat în schimb, și sunt extrem de nemulțumit pentru acest lucru, faptul că, din nou, deși am precizat în mod expres ca astfel de cazuri să fie raportate DSP, acest lucru nu s-a petrecut, din nou, la Pitești. Cer în mod expres și public demisia conducerii Spitalului de Copii din Pitești sau să fie demiși” , a subliniat Patriciu Achimaș Cadariu.

Consultat în mai multe spitale din Capitală

Șeful secției pediatrie a Spitalului de Pediatrie Pitești, dr. Gheorghe Vasilescu, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că boala băiatului de un an și patru luni a debutat în data de 13 februarie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, copilul nu se simțea bine, iar prietenii din București ai părinților copilului le-au recomandat să îi facă un test pentru depistarea rotavirusului. Întrucât copilul continua să aibă probleme digestive, părinții l-au dus la o clinică privată din București, unde medicul de gardă i-a făcut toate analizele, acestea rezultând negative. Dr. Gheorghe Vasilescu a afirmat că băiețelul a primit un tratament simptomatic în ambulator.

„Evoluția stării de sănătate a fost ondulantă. Copilul nu a prezentat fenomene de deshidratare. Părinții nu au fost foarte speriați până pe 20 februarie, când copilul a făcut scaune diareice cu sânge. A doua zi, pe 21 februarie, părinții l-au dus de urgență la <Matei Balș>. De aici, a fost trimis la <Grigore Alexandrescu>, în secția de chirurgie, cu suspiciunea de ocluziune intestinală. Părinții probabil nu au fost foarte siguri că testele făcute relevă ce are copilul lor, așa că l-au dus și la <Victor Babeș>. Medicul de gardă de aici i-a făcut testele rapide, care nu au arătat că ar fi o problemă gravă, iar copilul a fost trimis acasă, unde i s-a recomandat să ia un tratament”, a declarat șeful secției pediatrie a Spitalului de Pediatrie Pitești.

Conform acestuia, marți seara copilul a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Pitești, unde medicul de gardă l-a internat și i-a făcut analizele, rezultatele fiind normale.

„Evoluția lui era una perfect normală. Chiar eu l-am văzut pe copil miercuri dimineață. Arăta foarte bine, de îmi venea să întreb de ce este internat. După doar două ore, starea i s-a înrăutățit, s-au înmulțit scaunele cu sânge, motiv pentru care copilul a fost transferat la București”, a spus dr. Gheorghe Vasilescu.

La Spitalul de Pediatrie din Pitești a ajuns, tot marți seara, o fetiță de un an și trei luni, din Curtea de Argeș, diagnosticată cu rotavirus. Părinții acesteia au cerut ca fetița să fie îngrijită la București, astfel că a fost dusă în Capitală.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: