Home » World » CRIZA IMIGRANȚILOR: Bulgaria, Austria și Croația pledează pentru oprirea IMEDIATĂ a tranzitului refugiaților

CRIZA IMIGRANȚILOR: Bulgaria, Austria și Croația pledează pentru oprirea IMEDIATĂ a tranzitului refugiaților

Bulgaria, Austria, Slovenia și Croația consideră, într-o declarație comună, că este inevitabilă luarea unei decizii în sensul opririi în totalitate a tranzitului imigranților extracomunitari, din rațiuni de securitate, conform unei declarații semnate împreună cu Albania, Macedonia și Serbia. 

„Nu este posibil să procesăm un număr nelimitat de imigranți și de solicitări de azil”, afirmă, într-un declarație comună, miniștrii de Interne din Bulgaria, Austria, Slovenia și Croația.

Declarația este semnată și de miniștrii de Interne din Albania, Bosnia-Herțegovina, Kosovo, Macedonia, Muntenegru și Serbia.

„Avem resurse limitate în privința capacităților de primire; în plus, imigrația are posibile efecte în materie de securitate internă, coeziune socială și integrare”, subliniază miniștrii de Interne din aceste țări, conform agenției AP.

„Afluxul de imigranți trebuie redus acum. Căci problema imigranților extracomunitari poate pune în pericol supraviețuirea Uniunii Europene”, a avertizat ministrul austriac de Interne, Johanna Mikl-Leitner.

Săptămâna trecută, Guvernul Austriei a anunțat că va accepta cel mult 80 de solicitanți de azil pe zi și cel mult 3.200 de persoane aflate în tranzit. În plus, Austria a instituit controale generalizate la frontierele cu Italia, Slovenia și Ungaria, pentru limitarea numărului imigranților extracomunitari.

Mii de imigranți sunt blocați de câteva zile în nordul Greciei, după ce Macedonia a solicitat documente de identificare suplimentare în cadrul măsurilor de limitare a tranzitului extracomunitarilor spre Occident.

Peste 110.000 de imigranți și extracomunitari au sosit în Grecia și Italia de la începutul acestui an – o creștere importantă față de nivelul înregistrat anul trecut în aceeași perioadă, a anunțat marți Organizația Internațională pentru Migrație.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: