Home » Social » Nici mărțișoarele nu mai sunt ce erau odată. Ce ”șmecherie” au găsit comercianții ca să-și vândă marfa

Nici mărțișoarele nu mai sunt ce erau odată. Ce ”șmecherie” au găsit comercianții ca să-și vândă marfa

Bârlădenii nu au mai avut răbdare și au luat cu asalt magazinele care comercializează mărțișoare. Paleta este variată, de la mărțișoare de dimensiuni mai mari, cu pietre semiprețioase, până la mărțișoare din argint. Și prețurile variază, între 1 leu și 60 de lei.

Comercianții apelează de câțiva ani la o găselniță destul de profitabilă. Pandantele din argint, de dimensiuni mai mici, sunt legate cu șnur, puse în pungi atrăgătoare și vândute drept mărțișoare. Tradiționalele mărțișoare au devenit o amintire. Rar mai găsești un trifoi nestilizat, un coșar, o potcoavă sau un ghiocel care să arate în vremurile în care tradiția mărțișorului era respectată cu sfințenie.

Suntem mulțumiți de vânzările pe care le-am înregistrat în ultimele zile. De fapt, bârlădenii s-au arătat interesați de mărțișoare gen broșă, care pot fi folosite în tot timpul anului. Avem și câteva noutăți – broșe cu modele noi, înnobilate cu pietre multicolore și perluțe. Fiind anul maimuței, producătorii s-au orientat și au realizat și mărțișoare sub formă de maimuță. Avem noutăți și în privința șnururilor-brățară cu talisman, la mare căutare în rândul tinerilor”, a declarat o vânzătoare dintr-un magazin situat în centrul orașului. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: