Home » Social » Peste 50 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui au făcut declarații de dragoste de Dragobete

Peste 50 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui au făcut declarații de dragoste de Dragobete

Peste 50 de deținuți de la Penitenciarul Vaslui au marcat Ziua Îndrăgostiților în varianta autohtonă prin participarea, timp de două ore, la o serie de acțiuni organizate în clubul închisorii, cea mai importantă fiind concursul tematic „De Dragobete se iubește românește”, în care pușcăriașii au compus declarații de dragoste.

Dragobetele nu a trecut nemarcat nici în acest an în Penitenciarul Vaslui. Astfel, peste 50 de deținuți selectați de către reprezentanții închisorii au participat la activități culturale prin care au marcat ziua îndrăgostiților la români. Pe lângă vizualizarea de filmulețe despre semnificația acestei sărbători, pușcăriașii au compus declarații de dragoste pentru o persoană apropiată, pe care apoi le-au citit în fața colegilor.

Prin activitatea desfășurată, ne-am propus să contribuim la informarea și sensibilizarea persoanelor private de libertate cu referire la semnificația zilei de Dragobete în tradiția poporului român, umbrită astăzi de globalizarea sărbătoririi Sfântului Valentin. Considerăm că a fost un bun prilej pentru cunoașterea și popularizarea tradițiilor și a folclorului nostru românesc, contribuind și la diminuarea efectelor negative ale încarcerării asupra persoanelor private de libertate. Cu alte cuvinte, Dragobet, zeul bunei dispoziții și al iubirii, a oferit persoanelor private de libertate participante un moment de descătușare emoțională, o deschidere pentru o primăvară sufletească, un început pentru o renaștere din propriul marasm, o șansă pentru redescoperirea identității personale și, cel mai important, o speranță pentru perioada de după liberare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Vaslui, Nicolae Toma.

Cele mai bune declarații de dragoste au fost premiate de către conducerea penitenciarului cu diplome. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: