Home » Social » A VIII-a ediție a Târgului de Primăvară, la Vaslui

A VIII-a ediție a Târgului de Primăvară, la Vaslui

de Marian MOCANU

În perioada 26 – 28 februarie va avea loc a VIII-a ediție a Târgului de Primăvară, manifestare intrată deja în tradiție. Pe lângă posibilitatea achiziționării unor mărțișoare deosebite, vizitatorii, în special copiii, vor avea ocazia să participe la diversele ateliere de lucru. În plus, sâmbătă și duminică vor avea loc spectacole de folclor sau destinate celor mici.

lucian onciu, directorul CJCPCT Vaslui (1)Vineri, în locația obișnuită de la la Silver Mall Vaslui, debutează cea de-a opta ediție a Târgului de Primăvară de la Vaslui. Timp de trei zile, organizatorul, Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale, a pregătit, pe lângă expoziția cu vânzare de mărțișoare, mai multe ateliere în cadrul cărora doritorii vor putea vedea și învăța, cum să confecționeze simbolurile primăverii.

„La această ediție vor participa circa 40 de exponanți, marea majoritate din județul Vaslui. Zilnic vom avea ateliere de creație la care sunt așteptați să participe elevii școlilor din municipiul Vaslui, cărora, în mod sigur, li se vor adăuga și alți vizitatori. Aceștia vor fi îndrumați de meșterii populari prezenți la târg și vor confecționa mărțișoare. În plus, am pregătit mai multe suprize, care, sperăm noi, va crește gradul de atractivitate a acestei manifestări”, ne-a declarat Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Pe lângă expoziția cu vânzare, în ultimele două zile a Târgului vor avea loc mai multe evenimente culturale. Astfel, seara de sâmbătă, 27 fabruarie, este destinată folclorului. Vor participa formațiile Codrenii, Hora Vasluiului, renumit ansamblu de dansuri aflat la cea de a cincea schimbare de generație, ori „Mugurel”. Duminică seara cei mici sunt așteptați să asiste la un spectacol de excepție care le este destinat. Vor performa trupa ieșeană de teatru Funny Art, care va prezenta un spectacol interactiv pentru copii, după care vor urma două momente speciale, cel al magicianului, iluzionistului și mentalistului Robertino, și Magic Bubble Show, prezentat de Claudia Stroe.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: