Home » Justitie » Ciocolată și prăjituri cu canabis!

Ciocolată și prăjituri cu canabis!

de Răzvan CĂLIN

Rețeaua de traficanți de droguri din Bârlad destructurată de agenții DIICOT Vaslui, obișnuia să introducă în țară canabis ascuns în prăjituri și ciocolată.

Acțiunea derulată miercuri sub coordonarea procurorilor DIICOT Vaslui a reușit să elimine o rețea de traficanți de droguri formată din mai mulți tineri din Bârlad care s-au dovedit foarte inventivi în privința metodelor de ”import” a substanțelor psihotrope.

ciocolata_canabisPe 24 februarie, ofițerii și procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vaslui, au pus la cale un flagrant în Bârlad, în zona Pieței ”Sf. Ilie”, în urma căruia au reușit să prindă trei indivizi, în vârstă de 24 de ani, 26 de ani și, respectiv, 31 de ani. Aceștia au fost prinși de oamenii legii exact în momentul în care tocmai primiseră un nou transport de canabis din Italia. Trebuie spus că aceștia procurau drogurile exclusiv din Italia și se foloseau de o firmă de curierat internațional. În coletul pe care tinerii bârlădeni tocmai îl primiseră, agenții DIICOT Vaslui au descoperit că rezina de canabis era ascunsă în prăjituri și tablete cu ciocolată. Captura a constat în 488,60 de grame rezină de canabis.

”În același timp, tot miercuri, agenții DIICOT au efectuat și cinci percheziții domiciliare pe raza municipiului Bârlad, în urma cărora au fost ridicate trei laptop-uri și patru telefoane mobile. De asemenea, a fost indisponibilizat autoturismul folosit în vederea ridicării coletului în ziua de 24 februarie a.c. Au fost puse în executare 6 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Poliției municipiului Bârlad, pentru audieri și dispunerea măsurilor legale. Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – februarie 2016, bărbații au procurat droguri de risc din Italia, pe care le-au introdus în țară în scopul comercializării către diferite persoane din municipiul Bârlad, fiind sprijiniți în activitatea infracțională de alți doi tineri de 19, respectiv 28 ani, din municipiul Bârlad. Persoanele depistate în flagrant au fost reținute urmând să fie prezentate instanței de judecată cu propunerea de arestare pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și introducere în țară de droguri de risc”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Vaslui.

La acțiunile de miercuri au fost angrenați polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, luptători de la Serviciul de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Vaslui, precum și efective de la Inspectoratului Județean de Jandarmi Vaslui.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: