Home » Sport » Mâine are loc a doua ediție a Memorialului „Paul Popescu”

Mâine are loc a doua ediție a Memorialului „Paul Popescu”

Mâine, Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui organizează un turneu de handbal feminin în memoria regretatului profesor Paul Popescu. Memorialul “Paul Popescu”, care se află la a doua ediție, se va desfășura în Sala Sporturilor din municipiul Vaslui. Va aduce la start junioare IV de la LPS Vaslui, LPS Piatra Neamț, LPS Brăila și LPS Iași. Fiecare echipă va disputa trei meciuri, câte unul cu fiecare adversar. LPS Vaslui se va prezenta la competiție cu fetele pregătite de profesoara Măria Ostan, echipă care a ajuns la turneul final al Campionatului Național de handbal junioare V.

Desfășurarea competiției începe la ora nouă, când LPS Vaslui întâlnește LPS Piatra Neamț. Vasluiencele mai dau piept cu ieșencele la ora 12 și cu brăilencele la ora 14. Se vor mai disputa meciurile LPS Iași – LPS Brăila, LPS Piatra Neamț – LPS Brăila și LPS Iași – LPS Piatra Neamț. Ultimul meci începe la ora 14, iar după terminarea acestuia, de la oră 15, va avea loc festivitatea de premiere.

Prima ediție a memorialului a fost câștigată la pas de vasluience care au obținut trei victorii. Pe locul doi s-a clasat atunci LPS Iași, pe trei LPS Roman și pe patru LPS Piatra Neamț. Mălină Bichir, de la LPS Vaslui a fost atunci golghetera turneului.

Paul Popescu a fost antrenorul formației Moldosin Vaslui, în perioada 1984 – 1995. În 1992 a reușit să promoveze în Liga Națională. Au urmat ani buni de glorie pentru vasluieni, când legende ale handbalului, Minaur, Steaua, Dinamo sau Fibrex Săvinesti plecau învinse de la Vaslui, iar Sala Sporturilor era plină la refuz de fiecare dată. Este cel responsabil cu deprinderea tainelor handbalului de către sportivi de renume cum ar fi Leonard Bibirig, Ana Ciurariu, Paula Ababei, Mădălina Roșu, Andreea Sabadac și Ana Maria Ciolan, care au evoluat la loturile naționale și la echipe importante de Divizia A sau Liga Natională. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: