Home » Justitie » Medicul Tănăsescu, scos de sub control judiciar, colegele sale Botez și Andrei, libere să circule prin țară

Medicul Tănăsescu, scos de sub control judiciar, colegele sale Botez și Andrei, libere să circule prin țară

Medicul Adrian Tănăsescu a fost scos de sub controlul judiciar după un an de zile de cercetări și judecată, în timp ce colegele sale de la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Vaslui, Botez și Andrei, sunt acum libere să circule prin țară, fiindu-le ridicată interdicția de a părăsi municipiul Vaslui.

Magistrații Tribunalului Vaslui au slăbit aproape de tot frâul în ceea ce-i privește pe cei trei ginecologi de la spitalul vasluian judecați pentru zeci de fapte de corupție, ridicând aproape toate restricțiile. Astfel, medicul Adrian Tănăsescu a fost scos de sub control judiciar, măsură impusă în urmă cu un an, atunci când s-a organizat flagrantul la SJU Vaslui. Colegele sale Simona Botez și Doina Andrei au voie să se plimbe libere prin țară și chiar pot merge în străinătate cu acordul judecătorilor, după ce le-a fost ridicată restricția de a părăsi municipiul Vaslui. Mai mult decât atât, instanța a înlăturat și obligația impusă celor două doctorițe de a comunica cu Adrian Tănăsescu. În schimb, magistrații vasluieni au respins cererea Doinei Andrei de putea profesa din nou, considerând-o nefondată.

Toate aceste noi măsuri stabilite de Tribunalul Vaslui vor putea fi contestate atât de către procurori cât și de cei trei medici.

Medicii Doina Andrei, Adrian Tănase și Simona Botez sunt judecați pentru zeci de infracțiuni de corupție, respectiv luare de mită, fals intelectual și sustragere de înscrisuri, proces aflat la instanța de fond, unde, la ultimul termen, au fost audiați martorii din proces. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: