Home » National » Șoferii care vor să își vândă mașinile în plină stradă, amendați

Șoferii care vor să își vândă mașinile în plină stradă, amendați

Bucureștenii care vor să își vândă mașinile și le expun pe stradă, pentru a fi văzute de posibilii cumpărători, au început să fie amendați de polițiști. Primele sancțiuni din acest an au fost aplicate deja pentru astfel de șoferi sau samsari de mașini, de polițiștii Sectorului 6.

Autoritățile locale spun că au luat măsura amendării persoanelor care își scot la vânzare mașinile pe domeniul public din cauză că acestea ocupă abuziv străzile și trotuarele din Sectorul 6, încurcând atât circulația auto, cât și pietonii.

„Câtă vreme există atâtea mijloace moderne de vânzare prin internet și avem spații speciale dedicate vânzării de mașini, târgurile de la colțul străzii sunt inacceptabile. Din cauza faptului că locurile de parcare sunt ocupate, șoferii care circulă zilnic au probleme, pietonii au probleme, oamenii sunt nemulțumiți”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareș Mănescu.

Primele controale din acest an au fost efectuate ]n perioada 4 ianuarie-19 februarie 2016, în acest interval fiind depistate 42 de autovehicule care încălcau prevederile HCL 181/2013, 23 dintre acestea primind somații privind termenul de 24 ore pentru înlăturarea afișelor, însemnelor ori a altor înscrisuri de pe vehicul privind intenția de vânzare a acestuia, precum și mențiunea posibilității sancționării proprietarului după expirarea termenului, anunță administrația locală.

Totodată, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale în cuantum de 1.500 lei pentru nerespectarea termenului de 24 ore.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 reamintește cetățenilor că expunerea spre vânzare a vehiculelor pe domeniul public/privat al Municipiului București, aflat în administrarea Sectorului 6, în alte locuri decât cele permise (spații special amenajate, parcuri/târguri auto, showroom, precum și în parcările de reședință, deținute de către proprietarii vehiculelor pe baza contractelor de închiriere valabile, încheiate cu ADPDU Sector 6), constituie contravenție și se sancționează, potrivit HCL nr. 181/2013, cu amendă contravențională cuprinsă între 500 și 1.000 lei pentru persoane fizice/juridice.

O decizie similară a fost luată și de Consiliul Local Sector 3, în urmă cu aproape doi ani.

Sursa: gandul.info

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: