Home » Sanatate » Bebelușul de la Huși nu are sindromul hemolitic-uremic
Ana Rinder, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui

Bebelușul de la Huși nu are sindromul hemolitic-uremic

de Marian MOCANU

Bebelușul transferat de la Spitalul Municipal Huși la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, după ce a fost diagnosticat cu rotavirus, prezentând o formă severă de boală diareică, nu prezintă sindromul hemolitic-uremic. Copilul, în vârstă de șapte luni, răspunde bine la tratament și urmează a fi externat zilele viitoare

Vineri, 26 aprilie, un bebeluș în vârstă de șapte luni, din Hoceni, prezentând o formă severă de boală diareică, a fost transferat de la Spitalul Municipal Huși la Spitalul Județean de Urgență Vaslui. Copilul a fost diagnosticat cu rotavirus, urmând a fi testat pentru a se vedea dacă nu prezintă sindromul hemolitic-uremic, boală extrem de gravă care a afectat mai mulți copii din județul Argeș.

„Copilul a fost diagnosticat cu o boală diareică acută, prin îmbolnăvire cu rotavirus. Faptul a fost confirmat pozitiv de laboratorul nostru. În urma analizelor, a reieșit că bebelușul nu este infectat cu bacteria E-Coli și nu prezintă sindromul hemolitic-uremic, cum este cazul copiilor din Argeș. În acest moment, starea coplului este bună, răspunde pozitiv la tratamentul administrat. Va mai rămâne internat la secția de pediatrie până ce se va considera că poate fi externat”, ne-a declarat Ana Smaranda Rinder, managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

Chiar și așa, potrivit procedurilor în vigoare, cazul a fost raportat vineri, 26 februarie, de conducerea unității sanitare atât la Direcția de Sănătate Publică Vaslui, cât și la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din Capitală.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: