Home / National / Premiile Oscar 2016: Momente inedite petrecute în timpul galelor

Premiile Oscar 2016: Momente inedite petrecute în timpul galelor

Criticile formulate de Michael Moore la adresa președintelui american George W. Bush, sărutul pasional dintre Angelina Jolie și fratele ei și interdicția la care a fost supus Roman Polanski se numără printre cele mai inedite momente din istoria Oscarurilor, potrivit presei internaționale. 

Cea de-a 88-a gală a premiilor Oscar va avea loc duminică seară, la Los Angeles, și va fi prezentată de actorul de comedie Chris Rock.

Din 1929, când a avut loc prima ediție a premiilor Oscar, au fost înregistrate mai multe momente și incidente inedite în timpul ceremoniei:

– Discursul incoerent al actriței Gwyneth Paltrow atunci când a primit, în 1999, premiul pentru cea mai bună actriță în rol principal, pentru prestația din “Shakespeare îndrăgostit/ Shakespeare In Love”. – Sărutul pasional dintre Adrien Brody și Halle Berry. Starul filmului “Pianistul” a sărit pe Halle Berry și a sărutat-o cu foc, când s-a urcat pe scenă să primească premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, din mâinile acesteia, în 2003.

– Melissa Leo a pronunțat cuvântul “fuck” în timpul discursului de mulțumire. Totul părea să meargă bine în timpul discursului de mulțumire al Melissei Leo, care a câștigat, în 2011, Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, pentru interpretarea din “Luptătorul/ The Fighter”. Referindu-se la discursul celei care a câștigat premiul cu un an înainte, Melissa Leo a spus: “Când m-am uitat la Kate (Winslet, n.r.), anul trecut, totul părea al dracului (fucking, n.r.) de ușor”. La final, aceasta s-a scuzat, dar deja intrase în istorie.

– Regizorul Michael Moore a criticat implicarea americanilor în războiul din Irak. Moore s-a lansat într-o critică foarte dură la adresa fostului președinte american George W. Bush, în discursul său de mulțumire, atunci când a primit Oscarul pentru cel mai bun documentar, pentru “Cântec pentru un masacru/ Bowling for Columbine”, în 2002.

– Hilary Swank a uitat de soțul ei în discursul de mulțumire. Hilary Swank a fost atât de uimită că a primit Oscarul pentru cea mai bună actriță în rol principal, în 2000, pentru rolul din “Boys don’t cry”, încât a uitat să îl menționeze pe soțul ei, Chad Lowe, în discursul de mulțumire.

– Tom Hanks a dezvăluit că unul dintre profesorii săi din liceu este gay. Când a câștigat Oscarul pentru cel mai bun rol principal masculin, pentru “Philadelphia”, în 1994, Hanks i-a adus un omagiu unui om care, probabil, și-ar fi dorit să rămână în umbră. Hanks i-a mulțumit lui Rawley Farnsworth, profesorul lui de teatru din liceu, pe care l-a descris ca fiind “unul dintre cei mai grozavi americani gay”. Profesorul încă nu vorbise public despre orientarea sa sexuală.

– Angelina Jolie s-a sărutat pasional cu fratele ei, James Haven, la ediția din 2001 a Oscarurilor.

– Cher a purtat o ținută dezastruoasă, care arăta mare parte din corpul artistei, la ediția din 1998 a premiilor Oscar.

– Regizorul Roberto Benigni a alergat pe scaune spre scena unde a primit Oscarul pentru cel mai bun actor, în 1999, pentru rolul din “La Vita e Bella”. – Jennifer Garner s-a împiedicat pe scările care conduceau spre scenă. Artista a urcat rușinată pe scena unde a prezentat un premiu Oscar, în 2006, după ce s-a împiedicat de trena rochiei sale, pe scări. “Îmi fac singură cascadoriile”, a glumit ea.

– David Niven a fost întrerupt de un exhibiționist. Un om gol a fugit prin fața lui Niven, pe scenă, când acesta o prezenta pe Elizabeth Taylor, la cea de-a 46-a gală a Oscarurilor, în 1974.

– Roman Polanski a primit o interdicție din partea organizatorilor galei. În 2003, Polanski câștiga Oscarul pentru cel mai bun regizor, pentru “Pianistul”. Dar, din cauza trecutului său sumbru, nu a apărut la gală, deoarece poliția americană l-ar fi arestat pe loc, pentru pedofilie. La anunțarea premiului, toată audiența l-a aplaudat în picioare pe Polanski. Harrison Ford a acceptat Oscarul în numele regizorului și i l-a înmânat acestuia din urmă, într-o ceremonie care a avut loc la Festivalul de Film de la Deauville.

– La categoria cele mai proaste sau mai ciudate momente ale galei Oscar 2015 poate fi inclus și actorul John Travolta, care, după ce în 2014 a pronunțat greșit numele Idinei Menzel, anul trecut, în timpul unui moment ce trebuia să fie autoironic și amuzant, a pipăit-o pe față pe actriță. Momentul a fost reamintit publicului chiar înainte de finalul galei, când Neil Patrick Harris, prezentatorul evenimentului, a precizat că mișcările mâinilor lui Travolta pe fața lui Menzel vor fi un motiv de râs la ediția din 2016 a premiilor Oscar. Idina Menzel a trecut cu bine peste comportamentul ciudat al lui Travolta, care a devenit însă ținta glumelor virale pe internet.

Sursa; mediafax.ro

About Mihai Vasile

x

Check Also

Victimele din clubul Colectiv, comemorate printr-un mars al tacerii, la un an de la tragedie. Peste 5.000 de oameni au fost la Colectiv, unde au depus flori si lumanari

Peste 5.000 de persoane au ...

Șoferii de care să te ferești: o mașină din opt provoacă accidente

Mașina puternică la volanul căreia ...

Totul despre noua lege! Conversia creditelor în franci elvețieni, pas cu pas

Zilele trecute, a fost adoptată ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: