Home / Sanatate / Salvată de ambulanță, moartă la spital!

Salvată de ambulanță, moartă la spital!

de Răzvan CĂLIN

După ce a fost resuscitată de medicul de pe ambulanță, o femeie din Lipovăț care a înghițit un pumn de pastile, a decedat ulterior la spitalul din Vaslui.

Din nefericire, femeia în vârstă de 48 de ani, din comuna Lipovăț, care, într-o primă fază, a fost salvată joi de la moarte de ambulanțieri, a decedat în cele din urmă la Spitalul Județean de Urgență din Vaslui. Femeia a fost adusă la spital în jurul orei 9. 30, de un echipaj al Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui. Cu circa o oră mai devreme, ambulanțierii au fost solicitați printr-un apel 112 să intervină la domiciliul femeii din satul Fundul Văii, cel care i-a alertat fiind fiul acesteia.

”Într-o primă fază, cei din dispecerat au reușit chiar să stea de vorbă cu femeia. După care, amândoi au spus că nu mai este cazul pe motiv că femeia s-ar simți mai bine. Însă, noi deja trimisesem ambulanța spre destinație și bine am făcut că nu am întors din drum echipajul pentru că în scurt timp starea de sănătate a femeii s-a înrăutățit foarte mult”, ne-a declarat Aurora Popa, directorul SAJ Vaslui.

În momentul în care au ajuns la fața locului, ambulanțierii au constatat că femeia intrase în stop respirator. După câteva minute, medicul Daniel Ungureanu a reușit să o resusciteze, după care femeia a fost predată la spitalul din Vaslui. Din păcate, câteva minute mai târziu, femeia a intrat din nou în stop respirator și de această dată, în ciuda eforturilor medicilor de la Unitatea de Primire a Urgențelor, nu a mai putut fi salvată.

Deocamdată, nu se știe ce tip de medicamente a ingerat femeia și nici din ce motive. Se bănuiește că în ziua respectivă între ea și soțul său ar fi izbucnit o ceartă violentă, acesta din urmă agresând-o. Însă, această ipoteză nu a fost confirmată de autorități.

”Până acum nu s-a depus nici o plângere în acest sens. În același timp, a fost chestionat și bărbatul pe această temă, însă acesta a negat cu vehemență. În cauză a fost deschis un dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. De asemenea, s-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se putea stabili cât mai exact cauzele și circumstanțele în care a survenit decesul femeii”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

About Razvan Calin

x

Check Also

Două bătrâne au ajuns la spital după ce mașina în care se aflau a fost lovită de un alt autoturism

Două bătrâne, de 63 și ...

CJ-ul se retrage din Asociația de Dezvoltare Zona Metropolitană Vaslui

Consiliul Județean (CJ) Vaslui se ...

Sprijin financiar de 1.000 lei pentru șomerii înregistrați în evidențele AJOFM Vaslui

Șomerii înregistrați în evidențele Agenției Județene ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: