Home » Sport » HC Vaslui a pierdut ultima șansă de play-off, scor 24 -27, în deplasarea de la Baia Mare

HC Vaslui a pierdut ultima șansă de play-off, scor 24 -27, în deplasarea de la Baia Mare

Echipa de handbal masculin HC Vaslui, a pierdut cu 24 – 27, în fața echipei Minaur Baia Mare, în deplasarea din etapa a 22-a a Ligii Naționale de handbal masculin.

Începutul de meci a fost echilibrat, scor 2 – 2 în minutul opt, după care băimărenii s-au dezlănțuit și conduceau cu 6 – 3 în minutul 16. Vasluienii au redus din diferența și au reușit egalarea, 11 – 11 la pauză, după golul lui Pasere. Începutul reprizei secunde a adus singurul moment în care HC Vaslui a condus, scor 12 -11, după care Minaur a egalat și a condus constant la două – trei goluri. Scorul final al partidei a fost 27 – 24 pentru gazde, care au făcut un pas important în a-și consolida poziția din clasament în ciuda dificultăților financiare și de lot. Vasluienii erau favoriți în calculele fanilor, a sportivilor, dar și a caselor de pariuri, dar play-off-ul este încă o nucă prea tare pentru ei.

hc vaslui-minaur1Cu doar patru etape rămase de jucat, handbaliștii vasluieni ocupă locul 11, cu 23 de puncte, la egalitate cu cei de la Târgu-Jiu. Locul opt, ultimul care asigură calificarea în play-off, este acum la o distanță de nouă puncte și doar neterminarea competiției de către cei din Baia Mare ar putea să îi ducă pe vasluieni în primele opt. În ultimele etape sportivii antrenați de Sandu Iacob trebuie să scoată cât mai multe puncte pentru a nu retrograda.

Meciurile cu CSM Focșani, Danubius Galați și Dunărea Călărași sunt meciurile din care vasluienii vor încerca să scoată cât mai multe puncte. Aceștia vor mai disputa și un meci cu cei de la Turda, dar vor trebui să își îmbunătățească jocul considerabil pentru a spera la un rezultat pozitiv care în aceste condiții pare foarte departe de realitate.

Locurile 9 și 10 asigură rămânerea în prima ligă în timp ce echipele care vor ocupă la sfârșitul sezonului locurile 11 și 12 vor disputa baraj cu echipe din eșalonul inferior. CSU Danubius Galați este matematic retrogradată, cu 0 puncte și CSM Focșani este și ea foarte aproape să o urmeze, cu doar 10 puncte acumulate. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: