Home » Sanatate » Cine va fi președinte – director general la Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui?

Cine va fi președinte – director general la Casa de Asigurări de Sănătate Vaslui?

de Marian MOCANU

La concursul pentru ocuparea postului de președinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui, post rămas vacant după demiterea liberalei Simona Polak, s-au înscris doar două candidate, Alina Ludmila Băetu și Elaria Petronela Hagiu. Cea de-a doua candidată a fost admisă la concurs, în ciuda unui posibil conflict de interese, ea fiind patroana unui lanț de farmacii din județul Vaslui și tovarășa de viață a lui Cătălin Botezatu, patronul unei clinici private din oraș, cercetat pentru evaziune fiscală. La examenul scris susținut, în 2009, pentru ocuparea aceleași funcții scoase atunci la concurs, candidata Hagiu a primit doar nota 2,90!

catalin botezatuAzi are loc concursul pentru ocuparea postului de președinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui, rămas vacant după demiterea, în toamna trecută, a liberalei Simona Polak. La concurs s-au înscris doar două persoane, jurista Alina Ludmila Băetu și Elaria Petronela Hagiu, persoană binecunoscută în lumea medicală vasluiană. În cazul acesteia din urmă, este de neînțeles cum i-a fost validată candidatura, dat fiind faptul că aceasta este administratorul unui lanț de farmacii și a unui clinici private, „abonate” la banii CNAS. Mai mult decât atât, tovarășul de viață a candidatei Hagiu, Marius Cătălin Botezatu, administratorul unei clinici private, este cercetat penal. La sfârșitul anului trecut, Marius Cătălin Botezatu a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, sub învinuirea de sustragere de sub sechestru. Botezatu a încălcat dispozițiile Tribunalului Vaslui, prin care era instituit sechestru asigurător impus de Finanțele Publice asupra unor bunuri ale clinicii. El a vândut unui alt om de afaceri vasluian unul din autoturismele puse sub sechestru, pentru a acoperi o parte din datoria pe care o avea către firma acestuia din urmă. Firma lui Botezatu & Hagiu este în reorganizare financiară, după ce a acumulat datorii în valoare de aproape șapte milioane și jumătate de lei. Asta în ciuda faptului că această clinică presta servicii medicale chiar și pentru Spitalul Județean de Urgență, ani la rând având singurul computer tomograf din oraș.

Elaria Petronela Hagiu a falimentat o farmacie din mediul rural pe care o administra, SC. Herakles SRL, din Ivănești, în 2012, când, printr-o decizie a Judecătoriei Vaslui, a fost executată silit pentru datorii la furnizori de medicamente. Hagiu a mai candidat, pentru funcția de președinte – director general al Casei de Asigurări de Sănătate Vaslui și în anul 2009, când a obținut, la proba scrisă, nota 2,90!

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: