Home / Justitie / Dosare penale pentru doi șoferi care au condus sub influența alcoolului

Dosare penale pentru doi șoferi care au condus sub influența alcoolului

Doi șoferi au avut ghinionul de a fi opriți pentru control după ce consumaseră băuturi alcoolice. Pe numele acestora au fost deschise dosare penale și li s-a suspendat dreptul de a conduce .

Gheorghe D., în vârstă de 34 de ani, din Zorleni, fost prins de polițiști conducând beat pe Bulevardul Epureanu din Bârlad. Testul cu aparatul alcooltest a indicat o concentraîie de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Un alt șofer, Gheorghe C., de 27 de ani, din comuna Laza, a fost prins în aceeași ipostază, pe raza localității Sauca. A fost oprit pentru control și a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost dus la Spitalul Județean de Urgentă Vaslui, în vederea recoltării de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice!

Consumul de alcool este incompatibil cu activitatea de conducere a autovehiculelor și constituie un important factor de risc pentru șofer, pasageri și ceilalți participanți la trafic, crescând șansele de implicare într-un accident rutier.

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice trebuie să știe că riscă și închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancțiunea prevăzută de lege pentru cei depistați în trafic cu o îmbibație alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. De asemenea, pe timpul cercetărilor permisul de conducere este reținut fără drept de circulație.

Sub această limită, fapta constituie contravenție, iar sancțiunea este suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru trei luni, la care se adaugă nouă puncte de amendă. (G.P)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Incendiu de proporții în comuna Oltenești. Peste 200 de hectare de vegetație uscată, distruse de flăcări

Peste 200 de hectare de vegetație uscată au fost ...

Peste două tone de furaje, mistuite de flăcări într-un incendiu la Todirești. Pompierii au reușit salvarea locuinței

Peste două tone de furaje au fost mistuite de ...

Panică într-un bloc din Vaslui, în urma unui incendiu. 17 persoane au fost evacuate, trei dintre acestea ajungând la spital

Șaptesprezece locatari dintr-un bloc din zona gării din municipiul ...

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
%d blogeri au apreciat: