Home » Sport » HC Vaslui întâlnește CSM Focșani, în duel direct de play-out

HC Vaslui întâlnește CSM Focșani, în duel direct de play-out

HC Vaslui a ajuns în situația de a se lupta pentru rămânerea în Liga Națională, cu patru etape înainte de terminarea sezonului. Pentru a-și atinge obiectivul, foarte importante vor fi meciurile pe care vasluienii le vor disputa cu celelalte echipe angrenate în play-out. Pentru că CSU Danubius Galați este matematic retrogradată, celelalte patru echipe care atentează la cele două locuri care asigura rămânerea în prima ligă sunt CSM Ploiești, CSM Focșani, Municipal Călărași și Energia Târgu Jiu.

Formația vasluiană de handbal HC Vaslui întâlnește sâmbătă, la ora 18.00, primul adversar de play-out, formația CSM Focșani 2007, ocupanta locului 13, care a acumulat zece puncte. Vasluienii sunt pe 11, la egalitate de puncte cu Târgu Jiu, care ocupă ultimul loc ce garantează participarea în ediția viitoare. Partida era programată inițial pentru duminică, la ora 12, dar vasluienii au solicitat schimbarea zilei și hc vaslui-minaurorei de desfășurare a partidei. HC Vaslui pare favorită, după ce a câștigat ultimele două partide contra focșănenilor. Pe 20 ianuarie, i-au învins în meci amical, scor 40 – 35, în timp ce în tur au câștigat cu 29 – 25, în deplasare. Dar echipa vasluiană se confruntă și cu probleme de lot importante, astfel că duelul va fi mult mai greu decât ar fi fost în condiții normale. După ce antrenorul Sandu Iacob nu l-a putut folosi pe golgheterul echipei, Alin Roșu, în ultimele partide, la Baia Mare nu i-a putut folosi nici pe Dragoș Soare sau Mihai Bujor.

În etapa următoare, vasluienii întâlnesc, în deplasare, echipa din Turda, clasată pe 6, într-un meci extrem de dificil. În tur vasluienii au învins detașat cu 32 – 23. În istoricul întâlnirilor dintre cele două formații, din sezonul trecut, Turda a învins în returul cu 31 – 29. A mai fost înregistrată o remiză, scor 25 – 25.

Alte „finale” pe care le vor disputa handbaliștii de la HC Vaslui unt partidele din deplasare cu Danubius Galați și de acasă cu Dunărea Călărași. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: