Home » Social » Locuri de joacă pentru cei 800 de copii cu dizabilități din municipiul Vaslui

Locuri de joacă pentru cei 800 de copii cu dizabilități din municipiul Vaslui

Viața celor 800 de copii cu dizabilități, din Vaslui, se va însenina după ce Primăria Vaslui a decis că le va amenaja locuri de joacă. Acestea vor fi amplasate în parcurile de joacă deja existente în oraș, astfel încât și copiii cu nevoi speciale să se poată jucă în aer liber.

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, consideră că persoanele cu nevoi speciale nu au fost tratate corespunzător până acum, dar că decizia luată este doar un prim pas spre corectarea acestei primar vasile paval sedinta cl1situații: ”Aceste persoane au nevoie de sprijinul nostru, au dreptul la o viată normală. În mod nedrept, persoanelor cu dizabilități li se acordă prea putină atenție, iar acest lucru ar trebui să se oprească. Practic este o obligativitate pentru administrația locală de a asigura în parcurile de joacă pentru copii, elemente specifice pentru copiii cu nevoi speciale. După ce se va stabili câștigătorul licitației pentru mobilierul urban din oraș, categorie la care intră și elementele specifice pentru parcurile de joacă, vom stabili cu exactitate parcurile în care vom amplasa aceste locuri pentru copiii cu dizabilități. Totul se va face în funcție de analiza celor de la Direcția de Asistentă Socială din cadrul primăriei, care monitorizează acești copii și care știu exact unde este mai mare nevoie de astfel de locuri de joacă”.

ionel armeanu stefanicaDirectorul General al Direcției Generale de Asistentă Socială și Protecția Copilului Vaslui, Ionel Armeanu Ștefănică, a salutat inițiativa primăriei: „Mă bucur că autoritățile locale s-au gândit la copiii cu nevoi speciale, care au fost neglijați până acum. Sunt orașe mari în România care nu au astfel de locuri de joacă pentru copiii cu dizabilități și dacă s-ar reuși la Vaslui amenajarea unor astfel de locuri, ar fi ceva extraordinar”. (G.P)

About Tehno Redactor