Home » Justitie » Adolescenții care i-a furat vecinului banii și friptura din tigaie au încurcat-o, după ce bătrănul tâlhărit a murit

Adolescenții care i-a furat vecinului banii și friptura din tigaie au încurcat-o, după ce bătrănul tâlhărit a murit

de Răzvan CĂLIN

Bătrânul din Ciocani care a fost tâlhărit de doi consăteni (ce i-au furat până și alimentele din casă) a decedat la un spital din Iași, iar acum anchetatorii urmează să stabilească dacă omul a murit din cauza loviturilor aplicate de cei doi.

Un caz de tâlhărie petrecut în urmă cu circa două săptămâni în comuna Ciocani riscă să se transforme într-unul de omor. Și asta pentru că unul din cei doi bătrâni jefuiți, un bărbat în vârstă de 78 de ani, a decedat marți, 1 martie, la Spitalul de neurochirurgie din Iași.

Bătrânul a fost jefuit în noaptea de 19/20 februarie de doi minori, Ciprian N. și Bogdan B., ambii în vârstă de 17 ani, tot din Ciocani. Cei doi au năvălit în casă peste cei doi bătrâni (omul locuia împreună cu sora lui, în vârstă de 75 de ani) și după ce l-au lovit pe bărbat, l-au jefuit. Se pare că loviturile încasate de bătrân să fi avut urmări nefaste, căci omul s-a simțit rău ulterior și astfel a ajuns să fie internat la spitalul din Iași. Prin urmare, oamenii legii trebuie să stabilească dacă nu cumva bietul a decedat din cauza loviturilor încasate.

”În momentul de față s-a dispus efectuarea necropsiei pentru a se putea stabili dacă există vreo legătură de cauzalitate între decesul bătrânului și fapta comisă în noaptea de 19/20 februarie”, ne-a declarat agentul principal Loredana David, responsabil mass-media în cadrul IPJ Vaslui.

Reamintim că în noaptea respectivă, minorii, beți criță, au decis să-i jefuiască pe cei doi bătrâni, știind că aceștia locuiau singuri. Au intrat în casă, i-au luat la bătaie, după care le-au furat suma de 400 de lei. Mai mult, s-au gândit că nu le-ar strica și ceva de-ale gurii, așa că le-au furat bieților oameni și diverse alimente, inclusiv pulpele de pasăre din frigider și câteva sticle cu vin. Cei doi sunt cercetați în stare de libertate, însă judecătorii au decis luarea măsurii de control judiciar în cazul lor. Dacă se va adeveri că bătrânului i s-a tras moartea de la loviturile care i le-au aplicat, cei doi minori riscă să fie cercetați penal și pentru omor.

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: