Home » Invatamant » Elevii de la LMK și LPS Vaslui au aflat cum pot deveni polițiști

Elevii de la LMK și LPS Vaslui au aflat cum pot deveni polițiști

Elevii Liceului Mihail Kogălniceanu și a Liceului cu Program Sportiv Vaslui au avut șansa de a vedea ce înseamnă să ai o carieră dinamică, palpitantă, cu oportunitatea dezvoltării într-un mediu profesionist. Aceștia au primit, în această săptămână, vizita polițiștilor și a elevilor și studenților aflați în practică la Inspectoratul de Poliție al Județului dar și a cadrelor didactice de la Școala de Agenți „Vasile Lascăr” Câmpina. Aceștia le-au prezentat etapele pe care trebuie să le parcurgă pentru a deveni polițiști și au constatat că mulți dintre cei participanți la activități erau deja hotărâți să aleagă cariera de polițist. Tinerii au fost foarte interesați să afle detalii de la elevii și studenții prezenți la întâlniri, detalii referitoare la programul de studiu, disciplinele studiate și cât de grele sunt probele de examen.

Acțiunea de la liceele vasluiene face parte din campania „Și tu poți deveni polițist”, ce are drept scop promovarea profesiei de polițist și a ofertei educaționale a unităților de învățământ specializate – Școlile de agenți de poliție și Academia „A .I. Cuza” București.

Inspectoratul de poliție al județului Vaslui și-a propus să informeze elevii despre avantajele profesiei de polițist, condițiile de admitere și de studiu din instituțiile de învățământ ale M.A.I. și I.G.P.R., pentru a avea o opțiune în plus atunci când vor decide ce carieră să aleagă.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” este o instituție de învățământ superior acreditată, din rețeaua instituțiilor de învățământ superior de stat. Face parte din categoria universităților de educație și cercetare, desfășoară activități de învățământ superior, organizate prin programe de studii universitare de licență, de studii universitare de masterat și de studii universitare de doctorat, în domenii și specializări acreditate, precum și alte forme de pregătire, de perfecționare și specializare.

Școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne ce fac parte din sistemul național de învățământ sunt Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina și Școala de Agenți de Poliție „Septimiu Mureșan” Cluj-Napoca.

Activitățile în cadrul campaniei vor continua și pe parcursul următoarelor săptămâni, polițiștii oferindu-le ocazia liceenilor interesați să afle detalii care să îi ajute să ia cea mai bună decizie în privința viitoarei lor cariere. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: