Home » Sanatate » Aproape 1.500 de persoane, diagnosticate cu viroze și pneumonii în ultima săptămână, majoritatea fiind copii sub 14 ani

Aproape 1.500 de persoane, diagnosticate cu viroze și pneumonii în ultima săptămână, majoritatea fiind copii sub 14 ani

Aproape 1.500 de persoane au fost diagnosticate cu viroze și pneumonii în ultima săptămână, majoritatea fiind copii sub 14 ani, pentru mulți dintre bolnavi impunându-se internarea în spital. Numărul cazurilor este în creștere față de perioadă anterioară, posibil pe fondul încălzirii vremii.

Situație îngrijorătoare în județ în ceea ce privește situația persoanelor diagnosticate oficial cu diverse boli de sezon. Astfel, 1.490 de persoane au fost descoperite de către medici, în ultima săptămână, cu viroze respiratorii și pneumonii. Majoritatea celor diagnosticați cu una din cele două afecțiuni sunt copii, în condițiile în care 922 de bolnavi au vârsta sub 14 ani. Pentru 146 de vasluieni, s-a impus chiar internarea în vederea administrării tratamentului și ținerea sub observație medicală.

Față de săptămâna anterioară, se constată o creștere a numărului de viroze respiratorii și pneumonii cu 302 cazuri. Din fericire, nu a mai existat niciun caz de suspiciune de gripă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Vaslui, Mihela Topliceanu.

De la începutul sezonului rece, au existat opt suspiciuni de gripă, din care două s-au confirmat în urma analizelor de laborator, însă fără ca vreo unul dintre acestea să fie mortal. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: