Home » Justitie » Escroci inventivi, prinși de polițiștii vasluieni

Escroci inventivi, prinși de polițiștii vasluieni

de Marian MOCANU

Doi falși lucrători de deratizare au fost prinși, joi, de polițiștii vasluieni, după ce au păcălit un bătrân cu suma de 360 de lei, pentru care au eliberat chiar și o chitanță falsă. Nu este pentru prima dată când, sub pretextul efectuării de lucrări, unii escroci profită de credulitatea vasluienilor.

Doi indivizi, unul din județul Neamț și altul dintr-o comună ieșeană, s-au apucat de făcut bani în Vaslui. Cei doi, înarmați cu ustensile pentru deratizare și documente și legitimații false, se dădeau drept angajați ai unei societăți ieșene și încercau să păcălească oamenii. Cu un bătrân le-a ieșit „figura”, convingându-l să-i plătească pentru deratizarea locuinței. În fapt, pentru că au dat cu o substanță într-una din camere, au cerut, și primit, nu mai puțin de 360 de lei, pentru care au eliberat chiar și o chitanță. Nu mult după aceea cei doi escroci au fost opriți de polițiști care au descoperit în geanta de voiaj a acestora două pompe pentru stropit și documente unei societăți din municipiul Iași, legitimații, chitanțe și copii după actele de înființare. În urma verificărilor, polițiștii au descoperit că cei doi nu erau angajați ai respectivei societăți, drept pentru care au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

„Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi bărbați. În cazul în care există și alte persoane care au fost înșelate în același mod, acestea se pot prezenta la Poliția municipiului Vaslui pentru clarificarea împrejurărilor în care au fost comise faptele. Folosim acest prilej pentru a atenționa cetățenii județului Vaslui să nu cadă în plasa escrocilor, iar în momentul în care sunt abordate de aceste persoane să nu ezite să apeleze numărul unic de urgență 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție”, a declarat comisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: