Home » Sport » HC Vaslui s-a dezlănțuit cu CSM Focșani: 30-15

HC Vaslui s-a dezlănțuit cu CSM Focșani: 30-15

Sâmbătă seară HC Vaslui a obținut cea mai categorică victorie a echipei din acest sezon al Ligii Naționale de handbal masculin. Echipa a învins, în Sala Sporturilor, pe CSM Focșani, locul 13, la nu mai puțin de cincisprezece goluri distanță, scor 30 – 15. A fost un meci tensionat între două echipe care vor disputa play-out-ul, motiv pentru care au și fost arătate două cartonașe roșii, câte unul de echipă. De la vasluieni a primit roșu Hrimiuc, după trei galbene, iar de la oaspeți Rotaru. Din tabăra vasluiană au fost 9 eliminări, în timp ce oaspeții au avut cinci. Handbaliștii antrenați de Sandu Iacob au dominat dispută de la un capăt hc vaslui - csm focsanila celălalt, iar începutul de meci le-a turnat plumb în picioare focșănenilor. HC Vaslui a condus în primul sfert de oră cu 5-1 și 8-2 și a intrat la vestiare cu 15 – 7. Repriza secundă a continuat cu vasluienii la cârma jocului, aceștia marcând încă 15 goluri, iar CSM Focșani doar opt. Trei puncte care au urcat formația vasluiană până pe 10, loc care asigură rămânerea echipei în Liga Națională și în sezonul următor.

Alin Roșu, golgheterul vasluienilor, nu a jucat nici în acest meci din cauza unei accidentări. În schimb au evoluat Mihai Bujor și Dragoș Soare, care nu au jucat cu Minaur Baia Mare. Evoluția acestora a fost apreciată, Mihai Bujor a marcat cele mai multe goluri, șapte, iar Soare a avut patru reușite. Au mai marcat pentru HC Vaslui Barac (6), G. Bujor (5), Hagiu (3), Polocoser (3) și Pasere, Sandu (1).

În etapa următoare vasluienii se deplasează în Ardeal unde vor întâlni formația Potaissa Turda, echipa de pe șase. În timp ce ultimele două etape aduc alte adversare vecine de clasament și play-out. HC Vaslui va întâlni CSU Danubius Galați în deplasare și Dunărea Călărași acasă. Meciuri din care elevii lui Sandu Iacob vor vrea cât mai multe puncte, pentru a le fi mai ușor în play-out și a nu cădea pradă tensiunii meciurilor. (G.P)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: