Home » Politic » Lansarea candidaților Mișcării Populare la Vaslui, în prezența lui Traian Băsescu

Lansarea candidaților Mișcării Populare la Vaslui, în prezența lui Traian Băsescu

de Marian MOCANU

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, în prezent șeful Mișcării Populare, va lansa chiar el candidaturile în județul Vaslui, a acestei formațiuni politice pentru alegerile locale. Liderii județeni ai grupării reclamă faptul că unii primari în funcție, în special cei liberali, fac presiuni asupra candidaților și a membrilor Mișcării Populare vasluieni.

În cadrul unei conferințe de presă susținute vineri, 4 martie, Daniel Onofrei, președintele Organizației județene Vaslui a Mișcării Populare, a anunțat că lansarea candidaților la alegerile locale din județul Vaslui va fi făcută chiar de președintele formațiunii, Traian Băsescu. Fostul președinte al României, împreună cu alți membri marcanți ai Mișcării Populare, va fi prezent la Vaslui, pe scena Casei de Cultură „Constantin Tănase”, pe data de 26 martie. „Suntem într-un stadiu avansat cu pregătirea alegerilor locale, am acoperit circa 90% din teritoriul județului cu organizații locale. Până la prezentarea candidaților, pe 26 martie, vom definitiva listele de candidaturi pentru toate primăriile din județ. În cea mai mare parte, candidații noștri sunt oameni tineri, care nu au fost atinși de aripa traseismului politic. La o analiză realistă, la alegerile locale, sperăm să obținem un procent de 15% în mediul urban, iar în mediul rural este loc chiar de mai bine”, a declarat Onofrei.

onofrei-daniel-miscarea-popularaAcesta și-a manifestat indignarea că unii aleși locali, în special din partea PNL, fac presiuni asupra candidaților și membrilor Mișcării Populare din județ, pentru a-i determina fie să părăsească această formațiune politică, fie să nu candideze: „Avem semnale din teritoriu că se fac presiuni și intimidări, în special din partea PNL. Sunt primari care amenință rudele candidaților noștri că le vor da afară sau le vor tăia ajutoarele sociale sau alte drepturi. Constat că singurii care ne vânează sunt liberalii, probabil le e teamă să nu le facem opoziție. Chiar dacă suntem un partid nou, ne cunoaștem drepturile și nu vom ezita să semnalăm astfel de derapaje, ori să acționăm în instanță, dacă va fi cazul. Au fost și cazuri în care, odată cu apropierea alegerilor, unii membri cu experiență au ales să migreze spre alte partide. Nu este și cazul membrilor tineri, pe care, dealtfel, mizăm în lupta electorală”, a adăugat Daniel Onofrei.

El a prezentat cazul candidatului la primăria Băcești, Ciprian Pădurean, căruia tocmai i-a fost reziliat contractul de muncă de către actualul primar. Pădurean, fost consilier local în perioada 2000 – 2008, era consilierul personal al primarului din anul 2008, timp de două mandate. „În anul 2014, odată cu apariția vestitei ordonanțe 55, primarul Horațiu Cărăușu a trecut, de la PNL, la PSD. Pentru că eu nu am vrut să-l urmez, și am rămas la PNL, au început șicanele, mai ales după ce primarul a aflat că voi candida la primărie din partea Mișcării Populare. Chiar azi am primit decizia de concediere, semnată de primar, cu toate că mandatul meu de consilier personal al său se încheia peste trei luni”, a declarat Ciprian Pădurean. Conform deciziei, concedierea sa s-a impus pentru numeroasele abateri în activitate. „Nu am avut nici o abatere, nu am fost sancționat niciodată și nu s-a întocmit, până acum nici un referat în acest sens. Adevăratul motiv pentru care am fost dat afară este faptul că sunt contracandidatul său la primărie, după ce, acum patru ani, Horațiu Cărăușu a candidat singur, fiind singurul primar din țară ales cu 100% din voturi!”, a mai spus Pădurean. Acesta a explicat că, în ultimul an, i-au fost reduse din atribuțiuni și sarcini. În ultima perioadă, Pădurean, în calitate de consilier personal al primarului, se ocupa doar de primirea corespondenței, mai bine spus de returnarea către judecătorii sau tribunale a citațiilor venite pe numele cetățenilor din comună și neridicate de aceștia.

About Tehno Redactor

One comment

  1. Cat tupeu pe Padurean asta… Adica iti da primarul o paine, mananci 8 ani din palma lui, si acum esti nemultumit ca te-a concediat? Asa nesimtire rar iti mai este dat sa vezi… Parca ziceai ca ai ramas la PNL, iar acum vrei sa candidezi la PMP?

%d blogeri au apreciat: