Home » Invatamant » Simularea bacalaureatului produce confuzie în rândul unor elevi, care au înțeles că trebuie să simuleze … copiatul

Simularea bacalaureatului produce confuzie în rândul unor elevi, care au înțeles că trebuie să simuleze … copiatul

de Marian Mocanu

Ieri s-a desfășurat prima probă din cadrul simulării examenului de bacalaureat, proba de limba română. Doi elevi – din Bârlad și Puiești – au înțeles, însă, că simularea se referă… la copiat!

Liceenii din clasele a XI-a și a XII-a au susținut, ieri, prima probă din cadrul simulării examenului de bacalaureat 2016, proba de limba și literatura română. În județul Vaslui, 201 elevi, din totalul de 3.219 de clasa a XII-a, și alți 158 de la clasa a XI-a, au absentat. Deși notele obținute nu se trec în catalog, iar elevii au fost avertizați asupra camerelor video, unii nu s-au putut abține să nu copieze.

Un elev a Colegiului „Gh. Roșca Codreanu” din Bârlad și un altul de la Grupul Școlar Agricol din Puiești au fost eliminați din examen după ce au fost prinși copiind folosind telefonul mobil.

Exemenele vor continua miercuri, 9 martie, cu simularea probei obligatorie a profilului (matematică sau istorie), și, numai pentru elevii clasei a XII-a, joi, 10 martie cu proba la alegere a profilului și specializării.

Obiectivele declarate ale simulării examenului de bacalaureat sunt familiarizarea elevilor din clasele terminale de liceu cu rigorile examenului pe care îl vor susține la finalul învățământului liceal, stabilirea nivelului real de pregătire atins, precum și optimizarea pregătirii elevilor.

La simularea de anul trecut a bacalaureatului, doar 38,55 din elevii de clasa a XII-a vasluieni au obținut note peste 6, la sesiunea din vară, promovabilitatea a fost aproape dublă, respectiv de 69,90%.

 

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: