Home » Justitie » Tânărul care a provocat accidentul din zona „Aurocor”, soldat cu moartea unui elev, reținut de polițiști

Tânărul care a provocat accidentul din zona „Aurocor”, soldat cu moartea unui elev, reținut de polițiști

Tânărul de 21 de ani care a provocat accidentul de pe trecerea de pietoni din zona „Aurocor”, din municipiul Vaslui, în urma căruia un elev de 16 ani a murit la spital, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, iar marți va fi dus la Parchet, cu propunerea de arestare preventivă.

Polițiștii vasluieni au luat prima măsură dură față de Bogdan Radu, tânărul de 21 de ani, din Muntenii de Sus, care a rănit grav cu mașina, pe o trecere de pietoni, un elev care tocmai ieșise de la cursuri. Întrucât victima și-a pierdut viața la un spital din Iași, oamenii legii au schimbat încadrarea juridică a faptei, din vătămare corporală în ucidere din culpă, și, în consecință, au decis reținerea pentru 24 de ore a șoferului. În cursul zilei de marți, Bogdan Radu va fi prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea de arestare preventivă.

Accidentul în urma căruia elevul de 15 ani a murit s-a petrecut pe 2 martie, în apropiere de zona centrală a orașului, mai precis la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Hușului. Fără să țină cont de culoarea roșie a semaforului, Bogdan Radu a trecut cu mașina în viteză prin intersecție și l-a lovit în plin, pe marcajul pietonal, pe un elev de 16 ani, care tocmai ieșise de la școală și traversa strada regulamentar. În urma impactului violent, adolescentul a spart parbrizul autoturismului și a îndoit tabla capotei, iar apoi a fost aruncat prin aer peste 15 metri.

„După acordarea îngrijirilor medicale la locul accidentului, minorul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde medicii l-au diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, traumatism facial sever, comă profundă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind unul negativ”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Din cauza stării grave în care se afla, elevul a fost transferat la un spital din Iași, medicii fiind rezervați atunci în privința șanselor sale de supraviețuire. La două zile de la accident, adolescentul de 16 ani a murit, mai multe organe fiind prelevate și donate unor persoane aflate pe liste de așteptare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor