Home » Invatamant » 8 Martie, la grădiniță

8 Martie, la grădiniță

Ziua de 8 Martie a fost sărbătorită într-un mod inedit la Grădinița nr. 9 din Bârlad. Educatoarele grupei mijlocii B au trăit experiențe unice după ce au asistat la programele artistice prezentate de copii dar și de mămicile acestora. Pentru prima dată de 8 Martie, în acest an, educatoarele s-au gândit să schimbe ceva în realizarea momentului dedicat zilei mamei și i-au antrenat și pe părinți alături de copii.

Gradi 2Copiii împreună cu mamele lor au prezentat în fața grupei câte un moment artistic de două minute. Unii au cântat, alții și-au Gradi 3prezentat lucrările de pictură sau ornamentele create, alții au interpretat o secvență dintr-o scenetă de teatru, sau au dansat balet.

Noi, cadrele didactice, am avut cel mai mult de învățat din acest experiment. I-am cunoscut mai bine și pe preșcolari și pe mamele acestora, le-am aflat aptitudinile, sensibilitățile, am participat pentru câteva minute la o secvență intimă din viața lor”, ne-a declarat Marcela Mihai, educatoare la grupa mijlocie B, de la Grădinița nr. 9.

Activitatea dedicată Zilei Femeii nu s-a desfășurat sub forma unui concurs cu premii, dar chiar dacă ar fi fost așa, toți ar fi fost premiați. Educatoarele au oferit în schimb o surpriză imensă atât copiilor cât și mămicilor, pentru că au intrat din timp în posesia unor fotografii de familie postate pe rețelele de socializare și le-au editat într-un colaj pe fundal muzical care i-a surprins cu adevărat, lăsând să curgă, pe ici-colo, și câte o lacrimă.

Toate grupele Grădiniței nr. 9, ca de altfel ale tuturor grădinițelor din oraș, au organizat activități tematice cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii. A fost o zi plină de flori, zâmbete, exuberanță și dragoste necondiționată. (Mihaela NICULESCU)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: