Home / Invatamant / Anchetă la o grădiniță din Vaslui, unde o educatoare este acuzată că ar fi lovit și zgâriat o fetiță de patru ani

Anchetă la o grădiniță din Vaslui, unde o educatoare este acuzată că ar fi lovit și zgâriat o fetiță de patru ani

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a declanșat, ieri, o anchetă la o grădiniță din municipiul Vaslui, acolo unde o educatoare este acuzată că ar fi lovit și zgâriat o fetiță de patru ani, iar apoi i-ar fi acoperit rana cu fond de ten pentru a nu fi observată de părinții copilei.

O nouă anchetă în învățământul vasluian, de această dată fiind vizată o educatoare. Cercetările au fost începute în urma reclamației făcută de către mama fetiței, care a sesizat că fiica sa a fost abuzată fizic de către o educatoare de la Grădinița nr. 9 din Vaslui. Mai mult decât atât, părintele copilei de patru ani, preșcolar în grupa mijlocie, susține în aceeași plângere că respectivul cadru didactic ar fi mascat rana din apropierea ochiului, acoperind-o cu fond de ten.

În apărarea sa, educatoarea a spus reprezentanților ISJ Vaslui că, de fapt, fetița ar fi fost lovită de un coleg de grupă, iar ea a intervenit pentru a aplana conflictul. În apărarea sa, femeia susține că l-a prins pe băiețel de mână pentru a nu o mai lovi pe copilă. Ulterior, educatoarea ar fi pus degetul pe zgârietura de lângă ochi, care ar fi fost provocată de colegul fetiței, moment în care victima agresiunii a simțit că o doare.

„Imediat după incident, doamna educatoare spune că ar fi aplicat un unguent special pentru zgârieturi pe rana fetiței, nicidecum cu fond de ten. Noi mâine (n.r.-miercuri) vom merge la grădinița respectivă pentru a sta de vorbă cu copii care au asistat la incident și vom convoca și o ședință cu părinții. Este prematur să ne pronunțăm acum cine este vinovat de incident”, a declarat inspectorul școlar pe învățământ preșcolar din cadrul ISJ Vaslui, Zoe Popescu.

În funcție de rezultatul anchetei, șefii învățământului vasluian vor stabili și eventualele sancțiuni în acest caz. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

x

Check Also

Lecții de pian gratuite, la Școala de Arte din Bârlad, oferite de profesorul Mihail Manciu în memoria soției sale

Inițiativă lăudabilă! Mihail Manciu, profesor ...

Șefe de promoție din Bârlad, primite cu brațele deschise de universități de prestigiu

Alice Beatrice Giușcă, șefa promoției ...

Ministerul Agriculturii finanțează activitatea Colegiului Agricol din Huși

Colegiul Agricol „Dimitrie Cantemir” Huși ...

%d blogeri au apreciat: