Home » Justitie » Criminalul din Pribești, cel care și-a omorât soția cu cârja, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare

Criminalul din Pribești, cel care și-a omorât soția cu cârja, condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare

de Marian MOCANU

Gheorghe Mititelu, din Pribești, care, la beție, și-a ucis nevasta cu cârja cu care se ajuta la mers, a fost condamnat la șapte ani și șase luni de închisoare pentru comiterea infracțiunii de omor asupra unui membru a familiei. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, poate cere eliberarea condiționată după efectuarea unei treimi din pedeapsă.

La sfârșitul lunii noiembrie a anului trecut, Gheorghe Mititelu, în vârstă de 65 de ani, din Pribești, și-a ucis consoarta, Melentina, fapt pentru care a fost arestat preventiv pentru comiterea infracțiunii de omor asupra unui membru a familiei. Cei doi, după ce au băut bine, s-au luat la ceartă, moment în care Gheorghe Mititelu a lovit femeia în cap cu cârja metalică pe care o folosea pentru a se deplasa. Chiar dacă a fost transportată de urgență la spital, victima a decedat a doua zi, motiv pentru care bărbatul arestat preventiv. Bărbatul era cunoscut în Pribești ca un om care obișnuia să bea și se se certe deseori cu femeia cu care trăia. Deși și-a recunoscut fapta, „nea Ghiță”, așa cum era cunoscut de săteni, nici măcar nu și-a adus aminte de la ce a pornit cearta în urma căreia și-a omorât consoarta.

Chiar și în condițiile în care „nea Ghiță” a mers pe procedura simplificată a recunoașterii vinovăției, fapt care a dus la reducerea cu o treime a pedepsei, judecătorii Tribunalului Vaslui, dat fiind gravitatea faptei, i-au dat o pedeapsă pe măsură: șapte ani și șase luni de închisoare cu executare. Singura sa fată s-a constituit parte civilă în proces, tatăl, Gheorghe Mititelu urmând să-i achite, pe lângă daunele materiale în sumă de 1.546 lei, și daune morale în valoare de 10.000 lei. Conform legii, datorită vârstei, criminalul din Pribești ar putea cere eliberarea condiționată după ispășirea a o treime din pedeapsă, respectiv după ce va sta în închisoare minim doi ani și nouă luni, perioadă din care se scade cea a arestului preventiv.

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: