Home » Invatamant » Dragostea pentru Dumnezeu a dus două eleve de la Colegiul ”Codreanu” în fața Olimpiadei Naționale de Religie

Dragostea pentru Dumnezeu a dus două eleve de la Colegiul ”Codreanu” în fața Olimpiadei Naționale de Religie

de Răzvan CĂLIN

În plină dezbatere națională pe tema studiului religiei în școli, două eleve de la Colegiul Național ”Gheorghe Roșca Codreanu” din Bârlad au reușit performanța de a se califica la etapa națională a olimpiadei de Religie. Acestea sunt Georgiana Huțuleac, elevă în clasa a IX-a și Alexandra Teodora Concită, clasa a XI-a. Cele două eleve sunt pregătite de profesoara Gabriela Giușcă și se numără printre elevii cei mai silitori din Colegiul ”Codreanu”. Dovadă stă și faptul că Georgiana Huțuleac a mai participat și la olimpiadele de limba și literatura română și limba latină, discipline la care puțin i-a lipsit să se califice și la etapele pe țară. La rândul său, Alexandra Teodora Concită, a mai concurat la olimpiada de geografie și, la fel, doar neșansa a făcut să nu treacă mai departe de faza județeană.

”De când mă știu, mama a fost cea care mi-a îndreptat pașii spre Biserică și m-a învățat cele plăcute Lui Dumnezeu. Ea a fost cea care mi-a spus că Dumnezeu va fi cu mine în toate zilele vieții mele și El îmi va călăuzi pașii așa cum știe mai bine. Într-adevăr, a avut dreptate, pentru că de câte ori mi-a fost greu, am simțit prezența lui Hristos în viața mea. Îi sunt profund recunoscătoare lui Dumnezeu pentru tot ceea ce mi-a dăruit!”, ne-a mărturisit Georgiana Huțuleac, care a încercat să ne arate că dincolo de studiul în sine, pentru ea credința este un soi de pavăză și sprijin moral.

La rândul său, Alexandra Teodora Concită ne-a arătat că se încadrează cam în aceleași repere: ”Am ales să particip la olimpiada de religie, din simpla convingere că, orice rezultate aș avea în concurs, o să-mi folosească mai departe, atât pentru cultura generală, cât și pe plan sufletesc. Am fost surprinsă, atunci când am început să învăț pentru faza locală, de faptul că materia, pe lângă partea pur teoretică, își punea amprenta și pe partea sentimentală. Fapt pe care nu l-am mai întâlnit, de-a lungul timpului, la alte discipline și care m-a făcut să învăț cu mai multa plăcere și să aprofundez mai ușor. Totodată, la baza acestei decizii stă educația oferită de părinții mei încă din copilarie și familiaritatea pe care o am față de această disciplină”.

Cele două ”codreniste” vor reprezenta județul Vaslui la etapa finală a acestei competiții, care se va derula între data de 18 și 22 aprilie la Timișoara.

 

About Razvan Calin

%d blogeri au apreciat: