Home » Business » Multinationalele scot la concurs 5.000 de locuri de munca, o parte in strainatate. In ce domenii se fac angajari si care sunt cei mai cautati specialisti

Multinationalele scot la concurs 5.000 de locuri de munca, o parte in strainatate. In ce domenii se fac angajari si care sunt cei mai cautati specialisti

O suta de multinationale, care ofera peste 5.000 de locuri de munca, participa la editia din 25-26 martie a targului de joburi Angajatori de Top, cele mai multe oferte de angajare venind din domenii precum IT&C, servicii, financiar-bancar sau retail, informeaza organizatorii.

Potrivit sursei citate, in acest an se observa o crestere cu 25% a numarului de locuri de munca pe care angajatorii vor sa le ocupe la targ. Cele mai multe oportunitati de angajare vin din urmatoarele domenii de activitate: IT&C (35%), servicii si BPO (18%), financiar-bancar (15%), FMCG (9%), retail (8%), audit si consultanta (5%), inginerie si auto (4%), recrutare (3%), farma (1%), logistica si transporturi (1%).
„Daca in primii ani dupa criza piata muncii era destul de polarizata – cu o serie de industrii foarte active, de exemplu BPO si IT, si industrii aproape absente, cum ar fi constructiile, incepand de anul trecut am observat o diversificare mult mai mare a oportunitatilor de cariera. Anul acesta nevoia de recrutare reuseste sa acopere aproape toate industriile de activitate. In plus, alaturi de paleta variata a industriilor, piata fortei de munca a Capitalei este caracterizata si de numarul mare de oportunitati disponibile pentru diferite niveluri de pregatire, de la profesionisti, pana la entry-level si studenti”, a declarat Cristina Caratas, Project Manager Angajatori de Top Bucuresti.
Peste 1.400 de joburi se adreseaza candidatilor cu nivel mediu de experienta
Oportunitatile de cariera deschise de companii sunt adresate atat profesionistilor, 17% dintre joburi sunt pentru candidatii senior, 28% sunt pozitii middle-level, in timp ce 56% sunt pentru candidatii entry-level. Cei care au un nivel mediu de experienta, pot aplica la peste 1.400 de oportunitati de cariera, pentru pozitii precum Marketing&Sales Consultant, Finance Analyst, Digital Analyst, Call Center Agent, Sales Support Specialist, Business Analyst, Web Application Developer, Product Marketing Manager, Android Software Developer sau Brand Manager.
Desi 97% dintre companiile care participa la eveniment au pozitii deschise in Bucuresti, exista si angajatori care au planuri de relocare pentru candidatii pe care ii vor intalni in cele 2 zile ale evenimentului in orase precum Timisoara, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Arad, Ploiesti, Sibiu, Oradea, Targu-Mures, Bacau si in alte orase mai mici.
Joburi si proiecte la nivel international
Companiile care participa la Angajatori de Top au planuri de recrutare si la nivel international. O treime dintre angajatori pun la dispozitie pozitii prin intermediul joburilor sau a proiectelor pe care le au in diferite tari din Europa, unde o parte dintre angajati vor fi relocati pentru o perioada determinata sau definitiva, in tari precum Suedia, Franta, Marea Britanie, Serbia, Croatia, Norvegia, Suedia, Belgia, Austria, Cehia sau Estonia.
Cateva dintre companiile care recruteaza pentru pozitii in strainatate sunt Allianz Worldwide Partners Romania, Accenture, InCrys, ModuleWorks SRL, Vivre, Miele Tehnica, DB Schenker Global Sevices Europe, Playtika Romania, Stefanini Romania, ProCredit Bank si Genpact Romania.
Pentru a aplica la joburile disponibile la targ, vizitatotii pot folosi CV Barcode. Dupa crearea unui cont pe www.hipo.ro, candidatii isi pot completa CV-ul si au posibilitatea sa il descarce in format Barcode, CV pe care ulterior sa il printeze si sa aplice la joburile deschise de cele 100 de companii participante.
Pe langa oportunitatile de angajare, in cadrul evenimentului vor avea lor o serie de workshopuri si conferinte pe diferite domenii, in cadrul carora vor fi prezentate informatii despre structura companiei, proiectele in desfasurare, competentele si abilitatile cautate de angajatori, evolutie profesionala, planurile de crestere etc. Participarea la workshopuri si conferinte este gratuita, iar cei interesati pot afla mai multe detalii de pe site-ul evenimentului.
Accesul la eveniment este gratuit, in baza preinscrierii pe www.hipo.ro si va fi permis vineri, 25 martie, in intervalul 10.00-18.00 si sambata, 26 martie, in intervalul 10.00-17.00, la Sala Palatului.
Eveninmentul este organizat de Catalyst Solutions, companie de consultanta in domeniul resurselor umane, specializata in dezvoltarea de solutii de recrutare si employer branding. Catalyst Solutions organizeaza de 10 ani evenimente precum Angajatori de Top (cel mai mare targ de cariera din Romania organizat bianual in Bucuresti, Timisoara), Top Talents Romania (proiect ce identifica in fiecare an cei mai valorosi 300 de tineri absolventi la nivel national), Consulting Days (cuprinde o serie de conferinte dedicate celor interesati de audit, taxe, contabilitate, legal si IT&C), DevTalks (proiect care reuneste 1.000 de developeri si profesionisti IT pasionati de zonele web, online, cloud computing si big data) sau Targul Virtual pentru Absolventi si Angajatori de Top Virtual
Sursa: incont.stirileprotv.ro

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: