Home » Justitie » Tânărul care a omorât un elev pe trecerea de pietoni a ajuns după gratii

Tânărul care a omorât un elev pe trecerea de pietoni a ajuns după gratii

Tânărul de 21 de ani din Muntenii de Sus care a provocat accidentul de pe trecerea de pietoni din zona „Aurocor” din Vaslui a ajuns în spatele gratiilor pentru următoarele 30 de zile, sub acuzația de ucidere din culpă, după ce magistrații au considerat că șoferul reprezintă un pericol social, fiind luat în considerare și faptul că elevul rănit a murit la spital.

Judecătoria Vaslui a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Bogdan Radu, cel care a accidentat grav un elev de 16 ani pe o trecere de pietoni, după ce a trecut cu mașina pe culoarea roșie a semaforului. Decizia magistraților vasluieni a fost luată la propunerea procurorilor, în urma decesului victimei, la un spital din Iași, judecătorii considerând că tânărul de 21 de ani reprezintă un pericol social.

În urma cercetărilor desfășurate de polițiști, s-a stabilit că Bogdan Radu l-a lovit cu mașina pe elev pe o trecere de pietoni din zona centrală a municipiului Vaslui, la intersecția străzilor Ștefan cel Mare cu Hușiului. Adolescentul de 16 ani, care tocmai ieșise de la cursuri de la Colegiul „Anghel Rugină”, se angajase regulamentar în traversarea străzii, șoferul nerespectând culoarea roșie a semaforului. În urma impactului, elevul a spart parbrizul autoturismului, a îndoit tabla capotei și apoi a fost aruncat prin aer peste 15 metri.

„După acordarea îngrijirilor medicale la locul accidentului, minorul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, unde medicii l-au diagnosticat cu politraumatism prin accident rutier, traumatism facial sever, comă profundă. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicat fiind unul negativ”, a declarat responsabilul mass-media al Poliției Județene Vaslui, Loredana David.

Din cauza stării grave în care se afla, elevul a fost transferat la un spital din Iași unde, ulterior, a murit, mai multe organe fiind prelevate și donate unor persoane aflate pe liste de așteptare. (Ionuț PREDA)

About Tehno Redactor

%d blogeri au apreciat: